Voiculescu, indignat. Povestea doctoriţei ajunsă secretar de stat, la sugestia lui Tobă, care nu voia să plece

Tehnocratul Vlad Voiculescu a relatat povestea unei doctoriţe ajunsă secretar de stat, la sugestia fostului ministru Petre Tobă, care nu mai voia să plece din Guvernul Cioloş.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Citind o investigaţie realizată de jurnaliştii de la Realitatea, intitulată "Statul român, în concediu medical", fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a amintit "ceva ce merită povestit".

"A fost odată un medic primar medicină internă şi medic specialist gastroenterologie la Spitalul MAI - Spitalul de Urgenţă Prof. Dr. Dimitrie Gerota. Un medic gradat, deci. Doamna doctor îi fusese recomandată călduros domnului ministru Achimaş (predecesorul lui Voiculescu - n.r.) de către domnul ministru Tobă. A fost numită consilier şi mai apoi Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii", şi-a început povestea tehnocratul.

Nu mult după ce a preluat Ministerul Sănătăţii, după o primă evaluare, Vlad Voiculescu a rugat-o pe doctoriţă să îşi prezinte demisia, rugând-o să rămână în calitate de consilier pentru a-şi continua ce avea de continuat.

"Doamna doctor mi-a spus că orice poziţie în afară de cea de Secretar de Stat este sub demnitatea dânsei, după care mi-a spus că ar vrea să mai rămână pentru X săptămâni pe funcţie, ca să nu îi stric aranjamentele. I-am spus că din păcate nu se poate, pentru că noi avem puţină treabă la minister, şi timpul este scurt. Ce a urmat mi-a arătat o nouă faţă a sistemului nostru public. Ce credeţi? Doamna doctor a intrat în concediu medical. Avea palpitaţii, deh. Concediu medical pentru exact X săptămâni, cât îşi dorea doamna. Actele doveditoare pentru concediul medical veneau, puţin surprinzător, de la Spitalul MAI - Spitalul de Urgenţă Prof. Dr. Dimitrie Gerota", a declarat Vlad Voiculescu.

Şi apoi fostul ministru a mai avut încă două surprize:

1. NIMENI nu poate verifica situaţia reală... (nici măcar ministrul Sănătăţii). Aşa e legea.

2. Inclusiv ca demnitar, dacă "îţi bagi" concediu medical, NIMENI nu te poate da afară. Nici măcar Premierul. Cel puţin nu fără riscul celui care îţi semnează demiterea din funcţie de a fi dat în judecată, cu şanse reale de a pierde procesul.

"Nu este nici pe departe singura persoană care a procedat aşa în timpul scurtei mele şederi la Minister, dar despre asta povestim altădată...", a conchis Vlad Voiculescu.