Voiculescu: Efectele "circului" făcut de Firea-Copcă - Ionuţ a aşteptat un transplant. Nu îl mai aşteaptă...

Circul a funcţionat şi va mai funcţiona, circul omoară oameni şi, culmea, circul este plătit de noi, a remarcat, indignat, fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu, în contextul în care un pacient pe nume Ionuţ, care avea nevoie de transplant pulmonar, a murit aşteptând şansa la viaţă.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Ca urmare directă a circului făcut de primăriţa Gabriela Firea şi managerul spitalului Sf. Maria, numărul românilor care primesc o şansă la viaţă a fost limitat pentru prima dată în istorie, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de socializare, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, într-o postare intitulată "Ionuţ, banii şi circul".

Ionuţ

"Ionuţ a aşteptat un transplant pulmonar. Nu îl mai aşteaptă... Ionuţ a murit. A fost unul dintre cei 4 români care au pierdut lupta anul trecut, nemaiavând şansa de a merge la tratament acolo unde aproape 40 români au primit o nouă şansă la viaţă până anul trecut, alături de pacienţi din Austria, Ungaria, Croaţia, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovacia etc."

Banii

"Peste 10 milioane de euro au fost investiţi de către domnii Oprescu şi Bănicioiu într-un fost spital de cartier, Spitalul Sf. Maria. Pentru ce? Pentru construirea unui centru de transplant de plămâni, într-un spital fără pneumologi şi fără nicio legătură cu acest domeniu. Jaful de la Sf. Maria... achiziţii fără licitaţie, firme ale familiei Copcă împreună cu familiile companiilor angajate de spital să construiască centrul pentru transplant, vile ascunse pe numele părinţilor etc... toate au fost arătate într-o investigaţie a tolo.ro în urmă cu un an."

Circul

"Jaful a fost acoperit în plină campanie electorală de doamna Gabriela Firea, primarul Bucureştiului împreună cu domnul Narcis Copcă, managerul spitalului Sf. Maria au declanşat un adevărat circ mediatic menit să mă discrediteze pe mine. Au făcut asta lansând acuzaţii extrem de grave la adresa partenerilor României: Eurotransplant şi AKH Viena.

- "Au fost duşi plămâni la Viena, în loc să fie folosiţi aici" - Gabriela Firea, declaraţie publică, noiembrie 2016

- "Ministrul Sănătăţii a refuzat ca un pacient român să primească acest plămân şi a preferat să-l trimită la Viena." - Narcis Copcă, declaraţie publică, noiembrie 2016

- "Vizita dumneavoastră poate provoca un mare conflict de interese având în vedere discuţiile personale purtate cu reprezentanţii AKH din Viena, spitalul preferat de Ministerul Sănătăţii în ceea ce priveşte transplantul de plămâni, deoarece contractul dintre Eurotransplant, AKH Viena şi un spital din România sunt subiectul unei investigaţii a procurorilor."

- "Prin prezenta vă informăm că nu sunteţi bineveniţi pe 8 şi 9 decembrie să faceţi o vizită oficială sau neoficială la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti. Dacă nu veţi respecta rugămintea noastră, o să considerăm atitudinea dumneavoastră ca o lipsă de respect, că nu doriţi o colaborare bună şi onestă şi că vă amestecaţi voit în politicile de sănătate publică naţionale. Aşa că, vom fi nevoiţi să acţionăm în consecinţă, să deschidem o anchetă oficială şi să informăm publicul."

Ca urmare directă a acestui circ, numărul românilor care primesc o şansă la viaţă a fost limitat pentru prima dată în istorie, la 5 pe an. Doar 5 români pot fi acceptaţi pe lista de aşteptare pentru un transplant de plămâni. Ca urmare a acestui circ, Ionuţ nu a mai fost acceptat nici măcar pe lista de aşteptare. Ca urmare a acestui circ, Ionuţ a murit."

Încheiere

În încheierea postării sale, fostul ministru tehnocrat a remarcat că, în decembrie 2016, când a mers acasă de Crăciun, o mătuşă l-a întrebat de ce blochează transplantul pulmonar.

"Circul a funcţionat şi va mai funcţiona. Circul omoară oameni. Şi ştiţi care este culmea? Circul este plătit de noi!", a conchis Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne