Vladimir Socor: Plahotniuc poartă răspunderea dezastrului din R. Moldova, n-are decât să guverneze în continuare

Partidul lui Plahotniuc este antiteza valorilor blocului ACUM, iar o coalizare între ei ar fi total nenaturală, îndemnând PAS şi Platforma DA la o sinucidere politică, afirmă analistul occidental.
Vladimir Socor
Vladimir Socor (Epoch Times România)

Analistul occidental Vladimir Socor susţine că alegerile parlamentare de la Chişinău au fost cele mai nelibere, mai incorecte din istoria parlamentarismului din Republica Moldova.

„Niciodată gruparea aflată la putere nu a folosit mass-media şi metode atât de josnice pentru a denigra opoziţia democratică şi pro-europeană, atacând persoane, încercând să asasineze caractere. Niciodată o campanie nu a fost atât de josnică, aşa cum a fost aceasta din partea holdingului media al dlui Plahotniuc”, a declarat analistul într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Deşi încă nu se cunoaşte configuraţia exactă a noului Parlament moldovean, părerea lui Vladimir Socor este că Plahotniuc „n-are decât să guverneze în continuare cu partiduţele satelite pe care le-a organizat în campanie. În opinia acestuia, blocul ACUM nu se va coaliza în niciun caz cu Plahotniuc.

Analistul occidental a ţinut să sublinieze că partidul lui Plahotniuc este antiteza valorilor blocului ACUM, o coaliţie între ei fiind total nenaturală, iar aceia care îndeamnă blocul ACUM la o asemenea coalizare, cum ar fi Guvernul de la Bucureşti practic l-ar îndemna la o sinucidere politică. Blocul ACUM în această ipoteză ar fi părăsit de propriii alegători.

„Plahotniuc poartă răspunderea dezastrului, n-are decât să guverneze în continuare. Specialitatea istorică a acestui partid este de a cumpăra aliaţi şi de a-i extermina pe cei care nu doresc să facă acest fel de concesii morale”, a concluzionat Vladimir Socor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe