Vlad Voiculescu, mesaj pentru protestatarii anti-restricţii: Nu le-ar strica să se uite la imaginile din spitale

Vlad Voiculescu - gov.ro
Vlad Voiculescu - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, le-a transmis, luni, românilor care protestează împotriva restricţiilor şi măsurilor sanitare impuse de autorităţi că ar fi bine să arunce o privire la ceea ce se întâmplă în spitale şi chiar să se ofere voluntari pe ambulanţe pentru o noapte.

“Şi cei care protestează şi care se revoltă împotriva măsurilor de protecţie, cred că, pe de o parte e de înţeles, pentru că aşa cum spun multora le e greu, dar poate nu ar strica să arunce o privire la imaginile din spitale şi să vorbească dacă vor să facă voluntariat o noapte pe ambulanţă. Să vadă cu ce se confruntă oamenii”, a afirmat Voiculescu la Parlament.

De asemenea, ministrul a susţinut că se lucrează la un proiect prin care să se asigure suport psihologic persoanelor afectate de pandemie, în condiţiile în care au existat mai multe cazuri de pacienţi Covid care nu au mai suportat greutăţile şi şi-au luat viaţa.

“Nu numai că luăm asta în considerare [creşterea numărului de psihologi în spitale – n.r.], dar lucrăm de câteva săptămâni bune la un proiect alături de Universitatea Babeş-Bolyai pentru suport psihologic al celor afectaţi. Şi aici trebuie să spun că afectată este toată lumea. Nu cred că este cuiva uşor, cu atât mai mult cei care sunt în prima linie, sau direct afectaţi, pacienţi, medici, ambulanţieri. [Duminică - n.r.] am stat de vorbă cu multe asistente şi cu oameni care lucrează pe ambulanţe şi la Smurd. E foarte greu”, a precizat ministrul Sănătăţii.

În ceea ce priveşte noile restricţii adoptate de Guvern, Voiculescu a ţinut să sublinieze că nu a existat niciun guvern care să fi acţionat perfect sau să fi acţionat de la începutul pandemiei până în ziua de astăzi cu acelaşi set de măsuri.

“Lucrurile se adaptează în funcţie de situaţia din spitale, situaţia epidemiologică şi în funcţie de alte criterii, precum situaţia economică. Trebuie găsit un echilibru pentru ca viaţa să meargă în continuare şi în acelaşi timp să ne protejăm pentru că în spitale, repet, situaţia este critică”, a adăugat oficialul.