Virusul Wuhan continuă să se răspândească în toată China, înaintea plenarei Partidului Comunist

Criză de energie, prăbuşirea sectorului imobiliar, năvală în supermarketuri, cartiere întregi carantinate: Partidul se pregăteşte de plenară
Membrii Politburo în costume hazmat speriaţi de virusul Wuhan
Membrii Politburo în costume hazmat speriaţi de virusul Wuhan (Facebook, sursa necunoscută)

Cu doar câteva zile înainte de conferinţa naţională a Partidului Comunist Chinez se înmulţesc focarele de virus Wuhan în mai multe provincii din China.

Într-un oraş din sudul Chinei, oamenii au intrat în panică la cumpărături, în timp ce autorităţile din provincia Heilongjiang, din nord-est, au blocat cartierele rezidenţiale încercând să stăpânească transmiterea bolii.

Comisia Naţională de Sănătate a regimului comunist a raportat 93 de cazuri cu transmitere locală într-o singură zi - pe 3 noiembrie - cel mai mare număr de cazuri din acest an.

Oraşul Heihe, din provincia Heilongjiang, a raportat 35 de cazuri, iar 51 de comunităţi locale au fost închise.

Datele despre numărul cazurilor de COVID publicate de regimul comunist chinez sunt considerate false, regimul comunist minţind cu bună ştiinţă comunitatea internaţională de la începutul apariţiei epidemiei de virus Wuhan, la sfârşitul anului 2019.

Cu toate acestea, amploarea cifrelor recente semnalează apariţia mai multor focare pe întinsul Chinei.

Evoluţia are loc în vreme ce a şasea sesiune plenară a Partidului Comunist Chinez va avea loc la Beijing, în perioada 8-11 noiembrie.

Oraşul Heihe, cu cel mai mare număr de cazuri raportate, a susţinut o conferinţă de presă pe 2 noiembrie, menţionând că, după focarul de COVID-19 din 27 octombrie, au fost înfiinţate puncte de control în trafic pe opt drumuri din interiorul şi din afara oraşului pentru a controla strict persoanele şi vehiculele care părăsesc zona locală. Toate hotelurile folosite ca locuri de carantină vor fi avea echipe de control al epidemiei şi vor fi închise 24/7.

Autorităţile au blocat uşile persoanelor carantinate acasă cu sigilii pe uşă sau cu sisteme de avertizare împotriva deschiderii uşilor, pentru a le împiedica să iasă. Din 27 octombrie au fost efectuate şase teste de acid nucleic pentru toţi locuitorii oraşului.

Rapoarte din oraşul Changzhou, din sudul provinciei Jiangsu, susţin că locuitorii au intrat în panică, cumpărând alimente şi rechizite, golind supermarketurile locale, după ce guvernul local a raportat numeroase cazuri de infecţie cu virusul Wuhan.

„Oamenii iau în principal orez, ulei de gătit, tăiţei instant şi tăiţei uscaţi”, a spus un membru al personalului unui supermarket local.

Epoch Times a obţinut un videoclip care arată locuitorii cumpărând într-o atmosferă de panică, dintr-un supermarket din Changzhou.

Un funcţionar de la magazin pe nume Liu (alias) de la RT-Mart Supermarket din districtul Wujin, din oraşul Changzhou, a declarat pentru ediţia Epoch Times în limba chineză că valul de cumpărături a început în seara zilei de 2 noiembrie, toate supermarketurile fiind golite în dimineaţa de 3 noiembrie.

Liu a afirmat pentru Epoch Times că: „Acum nu mai este prea mult orez în supermarket, iar secţiunea de legume a fost golită. Supermarketul a plasat o comandă urgentă, dar este greu de spus dacă marfa va fi furnizată la timp.”

Pe 3 noiembrie, oraşul Changzhou a raportat oficial 3 noi cazuri transmise local. Personalul Oficiului pentru Operarea Pieţei şi Promovarea Consumului al Biroului Municipal de Comerţ din Changzhou a declarat presei locale că valul de cumpărători panicaţi din oraş a fost generat în principal de focarul de COVID-19 şi de teama penuriei de alimente şi aprovizionare în timpul iernii, cauzată de notificarea transmisă de guvern, care a cerut autorităţilor locale „să depună eforturi pentru menţinerea unei oferte corespunzătoare de alimente şi stabilizarea preţurilor legumelor şi altor necesităţi zilnice pe piaţă în această iarnă şi primăvară”.

Notificarea a fost emisă de Ministerul Comerţului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe