Virusul MERS face cea de-a 6-a victimă în Coreea de Sud

Călătorii poartă măşti de protecţie într-un metrou din Seul pentru a împiedica contractarea virusului MERS, 5 iunie 2015.
Călătorii poartă măşti de protecţie într-un metrou din Seul pentru a împiedica contractarea virusului MERS, 5 iunie 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
09.06.2015

MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu) a provocat luni cea de-a 6-a victimă, după ce un bărbat în vârstă de 80 de ani a murit în Daejeon, 140 km sud de capitala sud-coreeană Seul. Pacientul suferea de pneumonie când a contractat virusul într-un spital, au declarat oficialii oraşului, conform Deutsche Welle.

Coreea de Sud a raportat 23 de noi cazuri de infecţie cu virusul MERS, crescând numărul total al infecţiilor la 87, incluzându-i pe cei 6 pacienţi morţi.

Printre cei 23 de pacienţi noi, 17 au fost infectaţi la Centrul Medical Samsung din sudul capitalei Seul, a declarat Ministerul sud-coreean al Sănătăţii. Toate noile infecţii de până acum au fost contracte în spital, virusul răspândindu-se printre pacienţi, personal şi membrii familiilor celor infectaţi.

Autorităţile au declarat că există o posibilitate ca un număr suplimentar de pacienţi să se fi infectat la centrul medical în ultimele săptămâni. Spitalul a plasat sub observaţie peste 900 de pacienţi şi membri ai personalului.

Guvernul sud-coreean, criticat pentru răspunsul slab la epidemia de MERS, a promis că va depune toate eforturile pentru a controla virusul. Sute de evenimente publice au fost anulate şi peste 2.300 de oameni au fost plasaţi sub carantină. Oficialii plănuiesc de asemenea să monitorizeze telefoanele mobile ale acestor persoane pentru a preveni răspândirea şi mai mare a virusului.

Mii de şcoli au fost închise în Coreea de Sud după anunţarea celei de-a şasea victime şi o echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a sosit luni la Seul pentru a oferi asistentă autorităţilor sanitare sud-coreene.

Majoritatea cazurilor de MERS au fost înregistrate în Arabia Saudită, una dintre cele 20 de ţări unde a fost descoperit virusul. Epidemia din Seul este cea de-a doua ca mărime din întreaga lume, susţine Deutsche Welle.

Infecţia virală este considerată ca având o legătură cu Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), care a ucis sute de oameni în cadrul unei epidemii extinse în 2003 pe cuprinsul Asiei. Coronavirusul MERS este considerat o rudă mai puţin infecţioasă dar mai letală a SARS.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor