VIRAL. Rafila, criză de râs după ce i s-a cerut să comenteze declaraţiile alambicate ale lui Tătaru

Profesorul Alexandru Rafila
Profesorul Alexandru Rafila (Youtube - screenshot)

Invitat la emisiunea „Marius Tucă Show”, profesorul Alexandru Rafila, directorul Societăţii Române de Microbiologie a izbucnit în râs după ce a fost rugat de realizatorul emisiunii să comenteze două dintre declaraţiile făcute recent de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, privind situaţia epidemiei de Covid-19 în România.

Care sunt afirmaţiile invocate de Marius Tucă, pe care jurnalistul le-a citit râzând cu lacrimi:

1. „Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta - nu suntem în scădere - suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou. (...) Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar la 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus la terapie intensivă”.

2. „Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoaşe. Putem face o a doua cocoaşă care poate fi mai violentă decât prima, în condiţiile în care dacă atunci acţiona un instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare este dat la o parte de concetăţenii noştri”.

În ambele cazuri, profesorul Rafila nu şi-a putut înfrâna amuzamentul şi a izbucnit în râs cot la cot cu Tucă. Ulterior, şeful Societăţii Române de Microbiologie avea să comenteze pe un ton mai sobru:

„Cred că rezultă mai degrabă speranţa unei stabilizări a situaţiei. Cred că un val cu două faze, cred că la asta s-a referit domnul ministru”.

Vă invităm să urmăriţi materialul video de la minutul 43.