VIDEO. Drogurile distrug vieţi. Mărturii cutremurătoare ale unei tinere foste consumatoare: "Am avut două tentative de suicid, una dintre ele chiar în faţa mamei"

Alexandra
Alexandra (Captura video)

Alexandra, o tânără care timp de zece ani a fost consumatoare de droguri, de la marijuana şi ecstasy, până la heroină şi etnobotanice, s-a destăinuit în faţa a mii de adolescenţi din Sibiu pentru a-i ajuta pe aceştia să conştientizeze cât de periculos este să aluneci pe panta consumului de droguri şi cum acest obicei, care la început pare inofensiv şi o simplă distracţie, poate ajunge să te controleze şi să te distrugă.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu în cadrul unei campanii de conştientizare asupra consecinţelor consumului de substanţe psihoactive, relatează Ziare.com.

„Ideea era că simţeam că nu o să ajung niciodată dependentă şi că, practic, sunt capabilă să îmi văd de liceu şi să nu mă afecteze, dar începusem să mă afund într-o adevărată minciună. O minciună pe care o trăiam zilnic”, le-a povestit Alexandra adolescenţilor.

A început să chiulească de la liceu, să-şi mintă părinţii, să-şi ferească ochii roşii şi să fure din casă pentru că nu-i mai ajungeau banii.

A reuşit, totuşi, să ia BAC-ul, chiar dacă nu cu o notă mare, a intrat la facultate şi s-a mutat singură cu o prietenă. A fost momentul în care a simţit că are libertatea mult dorită.

Libertatea însă s-a dovedit a fi iad. Consumul de droguri a continuat. A ajuns într-o relaţie cu băiatul care a abuzat-o sexual, a avut şase internări la psihiatrie, două tentative de suicid.

Articolul integral poate fi citit aici.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video cu mărturia Alexandrei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne