VIDEO. Drogurile distrug vieţi. Mărturii cutremurătoare ale unei tinere foste consumatoare: "Am avut două tentative de suicid, una dintre ele chiar în faţa mamei"

Alexandra
Alexandra (Captura video)

Alexandra, o tânără care timp de zece ani a fost consumatoare de droguri, de la marijuana şi ecstasy, până la heroină şi etnobotanice, s-a destăinuit în faţa a mii de adolescenţi din Sibiu pentru a-i ajuta pe aceştia să conştientizeze cât de periculos este să aluneci pe panta consumului de droguri şi cum acest obicei, care la început pare inofensiv şi o simplă distracţie, poate ajunge să te controleze şi să te distrugă.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu în cadrul unei campanii de conştientizare asupra consecinţelor consumului de substanţe psihoactive, relatează Ziare.com.

„Ideea era că simţeam că nu o să ajung niciodată dependentă şi că, practic, sunt capabilă să îmi văd de liceu şi să nu mă afecteze, dar începusem să mă afund într-o adevărată minciună. O minciună pe care o trăiam zilnic”, le-a povestit Alexandra adolescenţilor.

A început să chiulească de la liceu, să-şi mintă părinţii, să-şi ferească ochii roşii şi să fure din casă pentru că nu-i mai ajungeau banii.

A reuşit, totuşi, să ia BAC-ul, chiar dacă nu cu o notă mare, a intrat la facultate şi s-a mutat singură cu o prietenă. A fost momentul în care a simţit că are libertatea mult dorită.

Libertatea însă s-a dovedit a fi iad. Consumul de droguri a continuat. A ajuns într-o relaţie cu băiatul care a abuzat-o sexual, a avut şase internări la psihiatrie, două tentative de suicid.

Articolul integral poate fi citit aici.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video cu mărturia Alexandrei.