Victor Ponta: Social-democraţii germani ne-au spus că nu pot veni la Bucureşti din cauza criticilor presei

Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
31.08.2012

Victor Ponta a precizat joi seara că a cerut mutarea Congresului socialiştilor europeni la Bruxelles deoarece PSD Germania nu putea să vină la Bucureşti, din cauză că ar fi avut "de înfruntat” critici de la presa germană.

"Anunţul de astăzi pe care eu l-am făcut că suntem de acord cu organizarea unui eveniment al PES-ului de la Bucureşti la Bruxelles are legătură tocmai cu faptul că cei de la SPD-ul ( Partidul Social Democrat din Germania n.r.) german aveau o mare problemă cu media germană, şi atunci nu am vrut să creez o nouă problemă în plus, dimpotrivă, am vrut să fiu cel constructiv”, a susţinut el într-o intervenţie telefonică la România Tv.

"Conducerea SPD-ului, totuşi cel mai mare Partid Social Democrat din Europa German ne-au spus că nu ar veni la Bucureşti având de înfruntat nişte critici de la presa germană. Şi atunci, eu direct am spus: < bun, hai să rezolvăm problema, hai să facem la Bruxelles pentru că e nevoie să fie Social Democraţii germani şi o să facem la Bucureşti un alt eveniment>”, a întărit premierul Victor Ponta.

Liderul Grupului S&D din PE, Hannes Swoboda, a declarat pentru NewsIn că Victor Ponta a cerut mutarea congresului socialiştilor europeni de la Bucureşti la Bruxelles.

”Ponta a declarat astăzi (n.r. - joi) că va trimite o scrisoare în care va propune mutarea congresului la Bruxelles pentru a nu fi umbrit de conflictele interne din România”, a spus Swoboda, care a precizat că o decizie în acest sens va fi luată zilele următoare.

Hannes Swoboda a mai precizat că este posibil ca cererea sa să fie aprobată de PES.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor