Victor Ponta s-a răzgândit: "Nu renunţ la titlul de doctor"

Victor Ponta
Victor Ponta (Lavinia Savu / Epoch Times)

Premierul Victor Ponta a precizat recent că nu va renunţa la titlul de doctor şi nici nu va demisiona şi susţine că membrii Consiliului care au stabilit că teza sa de doctorat reprezintă un plagiat s-au reunit din partea PDL ca pentru o "execuţie mafiotă", fără să fi studiat vreodată o astfel de lucrare.

"Am muncit foarte mult pentru teza de doctorat şi sunt foarte mândru de ea. Este o mizerie politică", relevă Antena 3.

El a precizat că nu se va folosi de titlul de doctor, dar că nici nu va renunţa la el, întrucât a respectat toate standardele existente la momentul redactării.

Schimbare de atitudine

Victor Ponta a mai spus că nu va demisiona din cauza acuzaţiilor de plagiat, ci doar dacă nu-şi va putea îndeplini mandatul de prim-ministru.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) decisese în şedinţa sa de vineri că premierul a plagiat 85 de pagini în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.

Pe de altă parte, când au fost lansate acuzaţiile, Ponta declara că va renunţa la titlul de doctor - dacă se va stabili, de către comisia de specialitate de la Ministerul Educaţiei, că a greşit trecând la sfârşitul tezei de doctorat autorii din care a citat la bibliografie, şi nu în subsolul paginii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne