Victor Ponta: PSD va vota în favoarea numirii lui Hellvig la şefia SRI

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat luni, după şedinţa conducerii partidului, că PSD va vota în favoarea numirii liberalului Eduard Hellvig la şefia SRI, relatează Hotnews.

"Nu ne vom opune, îl vom vota pe Eduard Hellvig la şefia SRI, pentru că îl cunoaştem foarte bine de pe vremea USL", a declarat Ponta.

Anunţul făcut de Victor Ponta - în calitate de preşedinte executiv al PSD - vine după ce UNPR şi PC (partid din care Hellvig a făcut parte cândva) au anunţat, fără să se fi consultat în prealabil cu partenerul lor de guvernare, PSD, că vor vota în favoarea lui Eduard Hellvig, nominalizat de preşedintele Klaus Iohannis pentru şefia SRI.

Premierul a mai adăugat însă că PSD doreşte o dezbatere publică privind numirea de persoane neangajate politic în fruntea instituţiilor nepolitice.

Reamintim că, la o zi după ce preşedintele Iohannis a anunţat că-l propune pe Hellvig la conducerea SRI, Ponta a declarat că nu are nimic împotriva acestuia, ci, mai mult, că a colaborat foarte bine cu acesta şi ca ministru în Guvern, şi ca secretar general al PNL.

"E unul dintre cei cu care am pus bazele USL şi am trecut prin momente foarte grele. Ca să citez aşa din propagandă, este alături de mine, de Crin Antonescu şi de Liviu Dragnea, co-autor la lovitura de stat din 2012", a declarat Ponta pe 20 februarie.

Nominalizarea lui Hellvig a fost, de altfel, bine primită de mai toate partidele şi liderii politici (UNPR, UDRM, viitorul nou PSD al lui Geoană), inclusiv fostul premier Adrian Năstase lăudând propunerea făcută de Iohannis.

În schimb, fostul preşedinte Traian Băsescu şi Elena Udrea au criticat în termeni duri numirea lui Hellvig, catalogând-o drept o reuşită a lui Dan Voiculescu. " reuşeşte să nominalizeze pentru şefia SRI un om al lui Voiculescu. Şocant !!!", a scris fostul preşedinte pe contul său de Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne