Victor Ponta, oficial plagiator. A pierdut procesul cu Ministerul Educaţiei

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Emilia Şercan, jurnalistă cunoscută pentru demascarea a numeroşi politicieni care şi-au plagiat doctoratele, anunţă că fostul premier Victor Ponta a pierdut definitiv procesul cu Ministerul Educaţiei pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor în anul 2016.

"Ştire exclusivă: Victor Ponta a pierdut definitiv şi irevocabil la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul cu Ministerul Educaţiei pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor în anul 2016. Prin decizia asta, Victor Ponta este în mod definitiv şi irevocabil plagiator. 8 ani a durat, cu totul, din momentul în care au apărut informaţiile despre plagiatul lui în Revista Nature şi până ieri, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins lui Ponta recursul. 8 ani pentru a confirma evidenţa: Victor Ponta este plagiator, iar titlul de doctor i-a fost retras în mod corect de către CNATDCU în 2016", scrie, pe Facebook, Emilia Şercan.

Reamintim că fostul premier Victor Ponta a obţinut titlul de doctor în drept în cadrul Universităţii Bucureşti, în iulie 2003, îndrumătorul ştiinţific al lucrării fiind fostul premier Adrian Năstase.

La 18 iunie 2012, publicaţia Nature a afirmat că Victor Ponta, "prim-ministrul României, a fost acuzat că ar fi copiat secţiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicaţii anterioare, fără să pună referinţe exacte".

Potrivit unei analize publicate de TVR, reiese că mare parte din lucrare a fost copiată, cuvânt cu cuvânt, din alte 4 lucrări, fiind prezentate în paralel pasajele copiate din teza de doctorat cu textele sursă.

O altă analiză în paralel a textelor realizată de jurnaliştii de la România Liberă a indicat nu doar o preluare a părţilor informative, ci şi a aprecierilor personale ale autorilor, a întrebărilor retorice puse de ei, a referirilor la texte mai vechi ale aceluiaşi autor, precum şi greşeli de ortografie.

În total ar fi vorba de 85 de pagini, conform Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), deşi în presă se vehiculau cifre de la 30 până la 130 de pagini plagiate din aceste lucrări.

Fostul premier a catalogat acuzaţia de plagiat drept "o mizerie politică ... o execuţie mafiotă".

Iată însă că Înalta Curte a decis definitiv şi irevocabil că Ponta este plagiator.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne