Victor Ponta: N-am înţeles ce probleme are preşedintele ţării cu prinderea infractorilor

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a exprimat luni nedumerirea faţă de faptul că şeful statului, Traian Băsescu, "se implică în prinderea infractorilor" care sunt membri ai partidului din care acesta a făcut parte.
Preşedintele PSD, Victor Ponta. (www.victorponta.ro)
Epoch Times România
26.03.2012

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a exprimat luni nedumerirea faţă de faptul că şeful statului, Traian Băsescu, "se implică în prinderea infractorilor" care sunt membri ai partidului din care acesta a făcut parte.

"Eu nu-l iau foarte în serios pe dl Băsescu. N-am înţeles ce probleme are preşedintele ţării cu prinderea de infractori. (...) Dacă un pedelist pleacă în Ţara de Foc, o să meargă preşedintele acolo? (...) Poate pleacă dl Solomon prin Australia, se duce dânsul? Marea problema e că PDL este organizat în mod mafiot şi noi trebuie să avem grijă ca acest lucru să nu se întâmple în viitor. De aceea, susţinem orice iniţiativă legislativă de înăsprire a standardelor anticorupţie", a spus liderul PSD.

În opinia acestuia, "pe Boldea îl vor prinde ca pe Hayssam". "Deocamdată n-am aflat cine i-a dat drumul să plece. (...) Este un gen de comedie în care preşedintele n-ar trebui să joace", a adăugat liderul PSD.

Victor Ponta a făcut referire la şedinţa Camerei Deputaţilor de săptămâna trecută, când parlamentarii puterii "riscau să nu dea autorizaţia" privind cercetarea lui Mihail Boldea pentru că nu aveau cvorum. "Noi am asigurat cvormul", a punctat el.

În context, preşedintele social-democraţilor s-a referit "la un moment trecut" pe care mulţi l-au uitat, dar nu şi el.

"La începutul anului 2009, preşedintele Băsescu a făcut o uriaşă presiune să adoptăm noul Cod Penal prin angajarea răspunderii Guvernului. Atunci eram ministru pentru relaţia cu Parlamentului, m-am opus şi am reuşit să fac Comisia de elaborare a codurilor. Şi am adoptat acele coduri după o dezbare în Parlament şi cu specialiştii. Suntem în 2012 şi codurile nu sunt în vigoare. Deci, astea sunt urgenţele dlui Băsescu", a detaliat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor