Victor Ponta, la Belgrad: România nu va invoca problema minorităţii româneşti în procesul aderării Serbiei la UE

Premierul Victor Ponta.
Premierul Victor Ponta. (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat joi, de la Belgrad, că nu invocă problema drepturilor minorităţii româneşti din Serbia pentru a bloca aderarea acestei ţări la UE, cum s-a întâmplat atunci când Belgradul a obţinut statutul de candidat.

"România trebuie să fie un susţinător, nu un obstacol" în calea aderării Şerbiei, a afirmat premierul român aflat în vizită oficială în Serbia.

Totodată, Ponta a subliniat că "nu va lega problema minorităţii româneşti din Serbia de procesul de negociere" în vederea aderării Şerbiei la UE.

Solicitând garanţii privind respectarea drepturilor minorităţii româneşti din zona Timocului, la Consiliu European din primăvara acestui an, România a blocat până în ultimul moment consensul pentru acordarea statutului de candidat Şerbiei.

România ceruse atunci ”evaluarea respectării drepturilor” minorităţii valahe din Timoc, după ce a solicitat în mod repetat ca această minoritate să beneficieze de învăţământ în limba maternă şi de mai multe lăcaşe de cult.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne