Victor Ponta îl contrazice pe ministru: Trebuie să revină la grădiniţă clasa pregătitoare, chiar din acest an

Briefing de presă cu Victor Ponta
Briefing de presă cu Victor Ponta (Epoch Times România)

Clasa pregătitoare trebuie să revină la grădiniţă, a declarat luni premierul Victor Ponta, precizând că a discutat deocamdată doar telefonic cu ministrul Educaţiei, dar că va discuta şi direct cu acesta, pentru a vedea cum poate fi pusă în aplicare măsura din acest an.

Premierul a făcut aceste precizări după ce a fost întrebat despre recentele afirmaţii ale ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, conform cărora clasa pregătitoare va rămâne la şcolile generale.

"Am văzut. L-am chemat astăzi pe ministrul Educaţiei să-mi explice. Mie mi se pare o greşeală şi vreau să îmi explice exact ce se poate face în acest an, pentru că eu cred că ar trebui clasa pregătitoare să rămână la grădiniţă", a precizat premierul.

Victor Ponta a adăugat că va avea o discuţie în acest sens cu ministrul de resort luni după-masă, pentru că până acum a vorbit cu el doar la telefon.

"Să vedem din punct de vedere logistic cum putem să aplicăm acest lucru chiar din acest an", a mai precizat premierul.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, declarase luni că va exista în continuare clasa pregătitoare, iar înscrierile vor fi mult mai relaxate şi se vor desfăşura după criterii generale stabilite de Ministerul Educaţiei şi după cele particulare, ale unităţilor de învăţământ.

"Aş vrea să precizez pentru a mia oară de la momentul învestirii mele în funcţia de ministru al Educaţiei că până la această oră nu există nicio decizie în legătură cu clasa pregătitoare, alta decât cea legală, respectiv că ea va funcţiona. Anul acesta va fi un mai uşor, întrucât vorbim de o singură generaţie, respectiv cei care intră în clasa pregătitoare, şi nu ca anul trecut când am avut două generaţii, respectiv cei care intrau în clasa pregătitoare şi cei care intrau în clasa întâi. Totodată, revin şi asupra informaţiei transmise încă din decembrie, care face referire la înscriere, aceasta urmând să fie mult mai relaxată, după criterii generale stabilite de către MECTS şi particulare vizând unităţile de învăţământ", a mai declarat Remus Pricopie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne