Victimele creşterii taxelor: Gerard Depardieu doreşte să obţină rezidenţă belgiană

Epoch Times România
10.12.2012

Actorul Gerard Depardieu este ultimul francez de până acum care îşi caută o reşedinţă în afara ţării sale natale, după o serie de creşteri a taxelor asupra celor bogaţi implementată de preşedintele socialist Francois Hollande, potrivit unui raport Reuters.

Vedeta "Cyrano de Bergerac" a cumpărat o casă în satul belgian Nechin, în apropiere de graniţa cu Franţa, a declarat duminică primarul local Daniel Senesael pentru presa franceză, adăugând că acesta s-a interesat şi cu privire la procedurile de dobândire a rezidenţei belgiene.

Rezidenţii belgieni nu plătesc impozit pe avere - taxă care este aplicată acum în Franţa pentru indivizii a căror active depăşesc 1,3 milioane de euro - şi nici nu plătesc impozit pe câştigurile de capital din vânzarea de acţiuni.

"Cred că el vrea să se bucure de atmosfera din Belgia, de identitatea noastră, de mediul nostru rural, bucolic," a declarat Senesael pentru radio RTL.

Pentru Depardieu, renumit pentru rolurile sale ca Obelix în filmele franceze "Asterix" şi ca Cyrano de Bergerac, în filmul din 1990 cu acelaşi nume, mutarea nu îi va îmbunătăţi imaginea, deja pătată de o serie de incidente jenante.

Chiar săptămâna trecută, Depardieu a fost arestat pentru că a condus sub influenţa alcoolului, după ce a căzut de pe scuterul său în Paris, iar în august un şofer a depus o plângere pentru că l-a atacat în timpul unei altercaţi în capitală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor