Vicepreşedintele Dumei ruse: Nu ne vom opri până nu ajungem la graniţa cu Polonia

Piotr Tolstoi
Piotr Tolstoi (Nexta)

Invazia rusă în Ucraina nu se va opri până când nu va ajunge la graniţa cu Polonia, susţine Piotr Tolstoi, stră-strănepotul romancierului rus.

"În ciuda ajutorului din partea Europei şi a isteriei [premierului britanic] Boris Johnson sau [premierului italian] Mario Draghi, vom încheia operaţiunea când ne va conveni", a declarat Tolstoi, deputat al partidului Rusia Unită al lui Putin şi, totodată, vicepreşedinte al Dumei de stat.

"Cred că ne vom opri la graniţa cu Polonia", a declarat el pentru cotidianul italian La Repubblica.

În interviu, urmaşul autorului romanelor "Război şi pace" şi "Anna Karenina" a lăudat războiul împotriva Ucrainei şi a reluat retorica Kremlinului cu privire la obiectivul declarat de "denazificare" a Ucrainei.

Potrivit Telegraph, Piotr Tolstoi s-a lăudat, de asemenea, cu modul în care stră-străbunicul său a "măcelărit" trupele franceze şi britanice din Crimeea în secolul al XIX-lea.

În acele vremuri, tânărul Lev Tolstoi s-a înrolat în armată în 1851 şi a servit ca ofiţer de artilerie în timpul războiului din Crimeea din 1853-1856, inclusiv în timpul asediului de 11 luni al oraşului Sevastopol.

Şocat de ororile războiului, a părăsit armata la scurt timp după încheierea conflictului şi avea să devină mai târziu un pacifist foarte influent şi un susţinător al non-violenţei. Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre stră-strănepotul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe