Veşti proaste pentru Putin: Ucraina eliberează oraşul Andriivka. Provoacă pierderi grele Brigăzii 72 motorizate ruse

Soldaţi ucraineni
Soldaţi ucraineni (Getty Images)

Brigada a treia de asalt a Ucrainei a confirmat eliberarea oraşului Andriivka din regiunea Doneţk, provocând pierderi semnificative Brigăzii 72 de puşcaşi motorizaţi a Rusiei în acest proces, potrivit unui comunicat de presă al brigăzii, relatează The New Voice of Ukraine.

"Capturarea şi păstrarea oraşului Andriivka este calea noastră spre o pătrundere pe flancul drept al oraşului Bahmut şi cheia succesului întregii contraofensive", a declarat vineri ofiţerul de presă al brigăzii.

Pe lângă un număr mare de soldaţi şi subofiţeri ucişi, brigada rusă ar fi pierdut trei comandanţi de batalion şi un ofiţer şef al serviciilor de informaţii.

Vineri dimineaţă, Statul Major General al forţelor armate ucrainene a anunţat că au eliberat oficial Andriivka.

Potrivit ministrului adjunct al Apărării, Hanna Malyar, situaţia fusese dinamică cu o zi înainte.

Joi, ea a raportat că unităţile militare avansau în sectorul Bahmut şi că oraşul Andriivka fusese eliberat. Dar, ulterior, soldaţii Brigăzii a treia de asalt au negat declaraţia ei.

În cursul săptămânii trecute, forţele de apărare ucrainene au eliberat încă 2 kilometri pătraţi pe axa Bahmut. În total, 49 de kilometri pătraţi au fost eliberaţi de la începutul ofensivei.