Veşti proaste pentru IMM-uri. Guvernul Ciucă vrea reducerea pragului de încadrare a unei companii în categoria microîntreprinderilor

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă (Facebook / IonelNicolaeCiuca)

Numărul de microîntreprinderi care beneficiază acum de un regim special de taxare ar putea fi redus din ultimul trimestru al anului 2022 de către Guvernul Ciucă, în cazul instalării sale, potrivit programului de guvernare, relatează site-ul Economedia.ro.

Mai exact, este vorba despre reducerea pragului prin care o companie se încadrează în categoria microîntreprinderilor, care beneficiază în prezent de o taxare foarte avantajoasă. În prezent, plafonul cifrei de afaceri pentru încadrarea la plata impozitului pe venitul microîntreprinderii este de 1 milion euro.

Potrivit sursei citate, programul de guvernare prevede modificarea Codului Fiscal astfel încât să fie redusă “aria de aplicabilitate a regimului special de taxare pentru microintreprinderi”, fără a specifica însă care va fi noul plafon al cifrei de afaceri pentru încadrarea la plata impozitului pe venitul microîntreprinderii.

Această măsură a fost asumată de statul român prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Totodată, Guvernul Ciucă doreşte să introducă o serie de taxe pentru prestarea, în regim de urgenţă, a serviciilor consulare, dar şi pentru serviciile consulare prestate cetăţenilor străini.

Articolul integral aici.