Veşti “bune”: Putin cere companiilor ruse să fie pregătite să treacă la producţie de război în orice moment

Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Peter Muhly/WPA Pool/Getty Images)

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că toate companiile ruse trebuie să fie pregătite în orice moment pentru a acoperi nevoile existente pe timp de război.

Liderul rus a făcut comentariile miercuri în cadrul unei întâlniri cu lideri militari mondiali în staţiunea rusă Soci.

Remarcile au fost făcute la o zi după ce preşedintele rus a precizat că ţara sa ar trebui să îşi propună să depăşească Occidentul în ceea ce priveşte tehnologia militară: “Dacă dorim să câştigăm, trebuie să fim mai buni”.

La întâlnirea de miercuri, Putin a adăugat: “Abilitatea economiei noastre de a creşte producţia şi serviciile militare în orice moment este unul dintre cele mai importante aspecte ale securităţii militare.”

“În acest sens, toate companiile strategice, precum şi cele care operează la scară mare, ar trebui să fie pregătite, indiferent cine le deţine”.

Afirmaţiile preşedintelui Putin au fost citate de ziarul The Independent.

Cheltuielile militare ruseşti au scăzut în mare parte pe durata anilor ’90, dar, începând cu anul 2000, Rusia şi-a mărit masiv bugetul apărării.

Bugetul cheltuit pe forţele armate ruseşti a crescut mai mult de două ori în perioada 2000-2004 şi a crescut chiar mai rapid în ultimii câţiva ani.

Acum, Rusia ocupă locul trei, după SUA şi China, în privinţa cheltuielilor militare.

Kremlinul se laudă acum cu regimente de tancuri de ultime generaţii, rachete nucleare de generaţie nouă şi, în curând, va avea bombardiere supersonice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe