Veste proastă pentru corupţii din România. Ministrul Justiţiei trimite la DNA o armată de poliţişti judiciari

Stelian Ion
Stelian Ion

Guvernul a suplimentat, printr-o hotărâre, numărul maxim de posturi pentru DNA, cu 90 de posturi de poliţie şi de poliţie judiciară şi cu încă 50 de posturi de personal auxiliar, a anunţat, miercuri, ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

"Am şi eu pentru justiţie o veste bună astăzi, mai ales pentru lupta împotriva corupţiei. Printr-o hotărâre de guvern adoptată astăzi de Guvernul României s-a suplimentat numărul de posturi, numărul maxim de posturi pentru DNA. Este vorba de 90 de posturi de poliţie şi de poliţie judiciară şi de încă 50 de posturi de personal auxiliar. Este foarte importantă această decizie a Guvernului şi îi mulţumesc premierului pentru implicare. Este clar că Guvernul României îşi respectă obiectivele asumate prin programul de guvernare. Avem de asemenea o strategie de dezvoltare a sistemului judiciar care este respectată şi ea", a declarat Stelian Ion.

Ministrul Justiţiei a explicat că, în primă fază, vor fi alocaţi DNA-ului 30 de poliţişti de poliţie judiciară, ofiţeri şi agenţi, urmând ca în următorii doi ani să fie alocaţi câte 30 pe an.

"Este un lucru bun, un sprijin real pentru activitatea DNA. Această hotărâre de guvern a fost solicitată inclusiv de conducerea actuală a DNA. Este o solicitarea căreia i-am dat curs. Vreau să mulţumesc domnului ministru al Afacerilor Interne pentru disponibilitatea pe care a arătat-o în dialogul pe care l-am purtat în acest aspect. E foarte important să înţelegem că este nevoie de acest sprijin. Eram convins că vom ajunge la o concluzie agreată şi iată că s-a întâmplat acest lucru. Este un semnal foarte bun. De asemenea este un semnal bun că în perioada următoare va fi alocat un număr de 50 de poliţişti de poliţie judiciară pentru DIICOT, este un alt proiect care este în procedura de avizare. Deci sunt chestiuni concrete care vin în sprijinul luptei împotriva corupţiei", a precizat Stelian Ion.