Verdictul ÎCCJ încearcă să împace diverse categorii de interese afirmă Adrian Năstase

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. (www.adriannastase.ro)
Epoch Times România
30.03.2012

După Adrian Năstase verdictul dat vineri de ÎCCJ în dosarul Zambaccian încearcă să împace diverse categorii de interese, consideră preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

El s-a arătat convins că în recurs toate acuzaţiile vor dispărea.

"Este un verdict care încearcă să împace diverse categorii de interese. În acest dosar care a reunit vreo alte 10 dosare cu acuzaţii grave de corupţie, şi aici, ca şi în cel numit "Mătuşa Tamara", toată nebunia cu acuzaţiile de corupţie a fost eliminată" a declarat vineri fostul premier, la Antena 3.

Potrivit acestuia, în toate dosarele sale acuzaţiile de corupţie s-au dovedit a fi nefondate şi eliminate.

Adrian Năstase a afirmat că dosarele sale se desfăşoară "în zone de presiune extraordinară" şi a arătat că preşedintele Traian Băsescu şi procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, "i-au făcut zeci de dosare".

"E o chestiune care va fi rezolvată uşor. Mi se pare important că în cele trei dosare, din cele 40 - 50 de dosare făcute de Daniel Morar şi Traian Băsescu, acuzaţiile de corupţie au fost eliminate: În "Mătuşa Tamara" acuzaţiile de corupţie au fost eliminate, în dosarul cu afişele electorale faptul ca a fost înlăturată expertiza respectivă arată acelaşi lucru, iar aici (n.r. - dosarul Zambaccian) nu sunt elemente de corupţie. "După şapte ani de zile rămâne această poveste care nu cred că va rezista la recurs. În recurs sunt convins că aceste acuzaţii nu rezistă. Acest dosar reprezintă o bătălie între mine şi un întreg sistem care încearcă să descompună statul", a menţionat preşedintele CN al PSD.

El a adăugat că va şti cum să combată decizia de vineri după ce va vedea motivarea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, vineri, condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi achitarea pentru infracţiunea de luare de mită a fostului premier Adrian Năstase, în dosarul Zambaccian.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Completul de 5 judecători al ÎCCJ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor