Veaceslav Negruţă, către medici: Nu acceptaţi distincţii de la Igor Dodon. Lumea vă apreciază munca

Dodon trebuie boicotat întrucât are alte priorităţi decât sănătatea publică - a negat riscurile bolii, a neglijat recomandările şi a dat peste cap protocoale şi decizii în domeniul sănătăţii, afirmă expertul.
Veaceslav Negruţa, expert Transparency International Moldova
Veaceslav Negruţa, expert Transparency International Moldova (facebook.com / Veaceslav Negruţa)

Expertul de la Transparency International Moldova Veaceslav Negruţa recomandă medicilor din Republica Moldova să nu accepte cele 350 de distincţii pe care preşedintele Dodon „s-a lăudat” încă din 24 aprilie că le va împărţi lucrătorilor medicali.

În opinia acestuia, „e momentul potrivit pentru a-l boicota!” Din solidaritate profesională cu toţi lucrătorii din sistemul de sănătate, care au fost expuşi neprotejaţi, care s-au îmbolnăvit, şi-au pierdut viaţa din cauza unui personaj care a făcut mult rău şi a redus din efortul şi dedicaţia medicilor în lupta cu noul coronavirus.

Mai mult, pentru că Igor Dodon are alte priorităţi decât sănătatea publică - a negat riscurile bolii, a neglijat recomandările şi a dat peste cap protocoale şi decizii în domeniul sănătăţii publice -, îi îndemnă să nu se lase umiţi.

„Vă îndemn să nu acceptaţi nimic şi să nu vă lăsaţi umiliţi de acest personaj! Şi pentru că el mai are şi năravul de „a scoate ochii public că a dat cadouri, tuşonkă, miere şi distincţii”.

„Întoarceţi-i spatele! Lumea şi aşa vă apreciază munca şi vă aduce plecăciuni pentru vieţi salvate în această perioadă de covid cu govID”, a conchis Veaceslav Negruţa.

În Republica Moldova, până acum au fost înregistraţi 2089 (16%) lucrători medicali infectaţi cu virusul comunist dintre care: medici 535, asistenţi medicali 828, felceri 112, personal medical auxiliar 588, farmacişti 26. Din numărul total al lucrătorilor medicali infectaţi, 1454 s-au tratat, iar 19 şi-au pierdut viaţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe