Varujan Pambuccian, atac la UE

Varujan Pambuccian
Varujan Pambuccian (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor naţionale, a lansat un atac dur la adresa Uniunii Europene pe fundalul creşterii preţurilor la electricitate, având în vedere că unul dintre principalii factori ai creşterii este mărirea preţului certificatului verde ca urmare a politicii europene vizând reducerea poluării.

“Nenorocirea asta pe care ne-a aruncat-o în cap UE cu certificatul verde şi care nu duce nicăieri, pentru că energia eoliană e mai poluantă decât cărbunele, e scumpă, o să ducă preţul foarte sus, dacă ne uităm pe tot lanţul.

Aici sunt nişte aberaţii pe care le au în cap nişte oameni pe care nu i-a ales nimeni dar care au ajuns să decidă pentru o Europă întreagă. Ce putem face noi e un lucru pe care tot l-am amânat: să comutăm grosul producţiei de energie pe nuclear şi să închidem tot ce e producţie pe cărbune. Vom fi în aceeaşi situaţie cu Franţa, care trece ceva mai uşor prin iarna asta energetică în care ne-a aruncat UE cu nebunia verde.

Pentru asta ne trebuie şase ani, să comutăm pe energie atomică. Trebuie să cumpărăm timp. Şase ani în care să fim serioşi, ceea ce e greu de crezut. Şase ani să construim lucruri. Cum putem face asta, cum putem să plafonăm preţurile ca populaţie şi o industrie care nu au nicio vină că suntem amplasaţi pe un continent care a luat-o razna, cum putem să cumpărăm timp să facem balansul pe nuclear?”, a declarat Pambuccian.