Valeriu Nicolae: Voiculescu a încercat să prevină hoţia deşănţată din spitale. Munca echipei sale, distrusă în câteva minute

În mod paradoxal, atacurile din ultima vreme ar putea să ajute la construirea unei identităţi mult mai puternice a grupului din jurul fostului premier Dacian Cioloş şi a celor pe care îi inspiră, crede fostul secretar de stat tehnocrat Valeriu Nicolae.
Valeriu Nicolae
Valeriu Nicolae (dilemaveche.ro/Marian Iliescu)

Fostul ministrul al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a încercat să prevină hoţia deşănţată din spitalele româneşti însă iniţiativa sa - care avea în spate sute de ore de muncă - a fost aruncată la coş în câteva minute de majoritatea din Senat, a atras atenţia marţi, pe contul său de Facebook, fostul secretar de stat tehnocrat Valeriu Nicolae.

"Găştile de infractori au identităţi foarte puternice. Gaşca protejează, oferă bani şi onoare unor indivizi care nu pot să obţină la fel de mulţi bani şi un statut social similar într-un mediu normal, meritocratic în condiţii de risc crescut. Găştile sunt eficiente, se mobilizează rapid, îşi asumă riscuri mult mai mari şi adesea acţionează violent pentru a-şi proteja statutul", a scris Valeriu Nicolae.

Senatori de la PSD, ALDE, PMP, UDMR şi chiar unul de la PNL (Alina Gorghiu) au "distrus rapid, în câteva minute, munca de sute de ore a unor oameni conduşi de Vlad, muncă ce a încercat să prevină hoţia deşănţată din spitalele româneşti". (Lista completă aici)

Găşcarii controlează televiziuni, primării, oameni şi din nou Parlamentul şi Senatul. Identitatea şi disciplina lor este întărită de ameninţarea din ce în ce mai clară cu puşcăria sau cu falimentul în cazul televiziunilor trâmbiţe. Interesul lor este clar şi imediat. Gaşca trebuie să supravieţuiască!", a punctat Valeriu Nicolae.

Potrivit fostului secretar de stat tehnocrat, cel mai grav este că cetăţeanul se aşteaptă ca partidul să fie o gaşcă de hoţi eficienţi şi disciplinaţi.

"Interesul şi identitatea tehnocraţilor au fost neclare. Bine pentru România. Bine pentru România se traduce greu în bine imediat pentru individ sau gaşcă. Schimbările necesare pentru o funcţionare mai normală a statului au făcut rău multor interese de gaşcă. Găşti şi indivizi care acum distrug lucrurile făcute cu bun simţ şi cu cele mai bune intenţii", a punctat Valeriu Nicolae.

Fostul demnitar este de părere că, în mod paradoxal, atacurile din ultima vreme ar putea să ajute la construirea unei identităţi mult mai puternice a grupului din jurul lui Dacian Cioloş şi a celor pe care îi inspiră.

"Şi poate ar putea să motiveze şi pe cei care sunt dar nu vor să fie în gaşcă şi pe cei care stau pe margine să facă un pas înainte", a adăugat Valeriu Nicolae.