Valeriu Munteanu cere excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală. Ar fi utilizat bani nedeclaraţi la CEC ce provin din Rusia

Cu ocazia sărbătorii oraşului Chişinău, Ion Ceban a organizat un concert electoral, cu participarea a zeci de artişti renumiţi din R. Moldova, ce ridică mii de euro pentru prestaţiile lor, cheltuieli care nu ar fi fost raportate la CEC, afirmă Munteanu.
Concertul organizat de Ion Ceban cu ocazia aniversării or. Chişinău, 14.10.2019
Concertul organizat de Ion Ceban cu ocazia aniversării or. Chişinău, 14.10.2019 (socialistii.md)

Candidatul la funcţia de primar al municipiului Chişinău din partea partidului Uniunea Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, solicită Comisiei Electorale Centrale şi Consiliului electoral al circumscripţiei electorale municipale (CECEM) Chişinău anularea înregistrării lui Ion Ceban în cursa electorală pentru primăria Capitalei, deoarece acesta ar fi utilizat în campanie mijloace financiare nedeclarate.

Munteanu scrie pe pagina sa de Facebook că la 14 octombrie, începând cu ora 13.00, în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, Ion Ceban - candidatul PSRM la funcţia de primar general al municipiului Chişinău - a organizat un fastuos concert electoral, cu ocazia sărbătorii oraşului Chişinău. Pe scenă au urcat zeci de artişti renumiţi din Republica Moldova, ce ridică de obicei mii de euro pentru prestaţiile lor artistice. Evenimentul fiind mediatizat intens de presa afiliată partidului de guvernare PSRM.

„Verificând lista de cheltuieli a lui Ion Ceban, ce a fost raportată la CEC, constatăm că, cheltuielile (de aproximativ 500.000 lei pentru acest concert) nu au fost raportate în nici un fel la autoritatea electorală. Astfel, din nou guvernantul Ion Ceban a utilizat în campanie fonduri financiare nedeclarate, ce provin cel mai probabil din Federaţia Rusă”, a adăugat politicianul.

Potrivit contestaţiei depuse luni autorităţilor electorale, Valeriu Munteanu cere sesizarea instanţei de judecată pentru examinarea temeiurilor de anulare a înregistrării concurentului electoral Ion Ceban în calitate de candidat la funcţia de primar General al municipiului Chişinău, la alegerile locale din 20 octombrie 2019, desemnat de către Partidul Socialiştilor din Republica Moldova.

În replică, serviciul de presă al candidatului PSRM la funcţia de primar al Capitalei, Ion Ceban a subliniat că acuzaţiile făcute de Valeriu Munteanu sunt nefondate, iar suma indicată în contestaţie este doar o presupunere a acestuia şi o „încercare disperată a unui ex-deputat şi ex-ministru din coaliţii plămădite de Plahotniuc să câştige atenţia publică. Ion Ceban respectă legislaţia, iar cheltuielile pentru campania electorală sunt făcute conform legislaţiei.”