Valea Prahovei. 50 de case inundate şi terasamentul căii ferate afectat, în urma ruperii de nori din noaptea de luni spre marţi

Inundaţii pe Valea Prahovei
Inundaţii pe Valea Prahovei (Youtube - screenshot)

O rupere de nori ce a avut loc în noaptea de luni spre marţi pe Valea Prahovei a dus la inundarea a peste 50 de case din Buşteni, câteva gospodării din Sinaia şi a dus la evacuarea mai multor persoane, informează Agerpres. În câteva zeci de minute, viituri puternice au năvălit pe străzile staţiunii, din cauza scurgerilor masive de pe versanţi.

În plus, terasamentul căii ferate a fost afectat între Sinaia şi Buşteni iar carosabilul a fost acoperit de aluviuni la Buşteni şi la Azuga. Potrivit sursei citate, nu au fost înregistrate victime dar pagubele materiale suferite de gospodăriile oamenilor au fost importante, iar la Sinaia viitura a luat un autoturism.

"Terasamentul CF linia II este afectat. Nu sunt trenuri blocate sau redirecţionate. Se aşteaptă vagoane cu piatră pentru a reabilita zona. [...] Preventiv, în colaborare cu Salvamont şi SVSU, au fost evacuate 10 persoane, care nu au probleme medicale", a anunţat ISU.

Potrivit CFR, circulaţia feroviară se desfăşoară pe un singur fir între staţiile Sinaia şi Buşteni, în condiţiile în care terasamentul a fost spălat de ape. La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, cinci autocamioane, nouă motopompe şi o ambulanţă SMURD.
Managerul staţiunii Sinaia, Marian Panait, a anunţat că pârâul Izvorul Dorului a ieşit din albie. Autorităţile monitorizează în continuare zona.