Valea Prahovei. 50 de case inundate şi terasamentul căii ferate afectat, în urma ruperii de nori din noaptea de luni spre marţi

Inundaţii pe Valea Prahovei
Inundaţii pe Valea Prahovei (Youtube - screenshot)

O rupere de nori ce a avut loc în noaptea de luni spre marţi pe Valea Prahovei a dus la inundarea a peste 50 de case din Buşteni, câteva gospodării din Sinaia şi a dus la evacuarea mai multor persoane, informează Agerpres. În câteva zeci de minute, viituri puternice au năvălit pe străzile staţiunii, din cauza scurgerilor masive de pe versanţi.

În plus, terasamentul căii ferate a fost afectat între Sinaia şi Buşteni iar carosabilul a fost acoperit de aluviuni la Buşteni şi la Azuga. Potrivit sursei citate, nu au fost înregistrate victime dar pagubele materiale suferite de gospodăriile oamenilor au fost importante, iar la Sinaia viitura a luat un autoturism.

"Terasamentul CF linia II este afectat. Nu sunt trenuri blocate sau redirecţionate. Se aşteaptă vagoane cu piatră pentru a reabilita zona. [...] Preventiv, în colaborare cu Salvamont şi SVSU, au fost evacuate 10 persoane, care nu au probleme medicale", a anunţat ISU.

Potrivit CFR, circulaţia feroviară se desfăşoară pe un singur fir între staţiile Sinaia şi Buşteni, în condiţiile în care terasamentul a fost spălat de ape. La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, cinci autocamioane, nouă motopompe şi o ambulanţă SMURD.
Managerul staţiunii Sinaia, Marian Panait, a anunţat că pârâul Izvorul Dorului a ieşit din albie. Autorităţile monitorizează în continuare zona.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură