Vâlcea: Aviz favorabil pentru un pasaj suprateran

Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat marţi, într-o şedinţă ordinară, mai multe proiecte de infrastructură care au menirea de a fluidiza traficul în viitorul apropiat.

Printre rapoartele care au primit aviz favorabil se numără pasajul suprateran "Tudor Vladimirescu", cel care va traversa calea ferată în zona bulevardului cu acelaşi nume.

Problema unui pasaj care să traverseze calea ferată este veche în municipiul Râmnicu Vâlcea, oraşul fiind împărţit practic în două de această linie. Cele două traversări existente sunt în capetele extreme ale municipiului, fapt ce determină un ocol destul de mare, ceea ce implică întârzieri nepermise pentru intervenţii ale maşinilor de urgenţă - ambulanţă, pompieri - în cartierele Ostriveni, Libertăţii şi Goranu.

Pasajul este prevăzut cu patru benzi de curculaţie, dar în primă fază vor fi construite două, pentru a permite deja accesul auto în zonă. De altfel, Bulevardul Tudor Vladimirescu face legătura cu Calea Bucureştilor - E 81 - şi, totodată, pasajul care se va construi este component al viitoarei artere de circulaţie nord-sud, variantă alternativă pentru cei care vor să tranziteze oraşul, evitându-se aglomeraţia de pe Calea lui Traian.

În acelaşi context, în şedinţa de marţi a fost supus aprobării şi raportul privind artera de circulaţie nord - sud, respectiv prelungire Bd. Tineretului, prelungire Bd. Dem Rădulescu şi breteaua care duce spre Bd. Nicolae Bălcescu.

Aceste lucrări de investiţii sunt finanţate din fondul de 38 milioane euro de care beneficiază municipiul Râmnicu Vâlcea prin programul "Pol de dezvoltare urbană", axa 1 şi 2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne