Vaccinul Moderna creşte riscul de miocardită de 44 de ori la adulţii tineri - Studiu revizuit de colegi

Logoul companiei Moderna
Logoul companiei Moderna (Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

Un studiu francez revizuit de colegi a concluzionat că atât pentru vaccinul Pfizer, cât şi pentru Moderna, riscul de apariţie a miocarditei creşte vertiginos la o săptămână după vaccinare.

Riscul de miocardită după vaccinarea cu ARNm a fost de 8 ori, respectiv de 30 de ori mai mare decât în cazul grupurilor de control nevaccinate pentru BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) şi, respectiv, ARNm-1273 (Moderna).

Riscul de apariţie a miocarditei în urma vaccinării cu Moderna a fost de 44 de ori mai mare pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani.

În ceea ce priveşte vaccinul Pfizer, în raport cu aceeaşi grupă de vârstă, riscul a fost de 13 ori mai mare.

Comparativ, riscul de miocardită este de 9 ori mai mare după infecţia cu virusul Partidului Comunist Chinez.

Miocardita se referă la inflamaţia muşchiului inimii (miocard) - o afecţiune care poate pune viaţa în pericol.

Există multe cauze pentru apariţia acestei afecţiuni cardiace. Principala cauză - conform celor mai recente descoperiri ale ştiinţei moderne - o reprezintă virusurile; dar în timpul pandemiei, vaccinurile COVID cu ARNm au ocupat locul de principal suspect pentru apariţia miocarditei.

Scopul noului studiu a fost de a oferi o evaluare a asocierii cu vaccinurile în funcţie de sex şi de grupele de vârstă.

"Atât infecţia cu SARS-CoV-2, cât şi vaccinurile COVID ARNm au fost asociate cu miocardita. Cunoscând afinitatea proteinei spike pentru receptorii ACE2 din inimă şi leziunile provocate de proteina spike cardiomiocitelor (celule musculare cardiace), asocierea miocarditei cu virusul SARS-CoV-2 sau cu vaccinarea cu ARNm pe bază de proteină spike nu a fost complet neaşteptată", a declarat Dr. Sanjay Verma, cardiolog, pentru The Epoch Times prin e-mail.

Verma consideră, de asemenea, că analiza CDC "sugerează în mod eronat" că riscul de miocardită după infecţia cu SARS-CoV-2 este mai mare decât după vaccinarea COVID-19 cu ARNm.

"Pentru cazurile de miocardită după SARS-CoV-2, CDC foloseşte 'cazuri' confirmate oficial prin PCR, chiar dacă propriile lor date de seroprevalenţă demonstrează că au fost infectate mult mai multe persoane decât 'cazurile' PCR conformate oficial.

De exemplu, datele privind seroprevalenţa la 21 februarie 2022 arată că 75% (aproximativ 54 de milioane) dintre toţi copiii au fost infectaţi, comparativ cu 12 milioane de 'cazuri' PCR confirmate oficial (adică numărul real de copii infectaţi este de 4,5 ori mai mare decât 'cazurile' PCR).

Prin urmare, calculând riscul de miocardită după infectarea cu SARS-CoV-2, rata constatată de CDC ar trebui, aşadar, să fie redusă de 4,5 ori. Până în prezent, CDC nu a ajustat în consecinţă datele sale privind morbiditatea şi mortalitatea COVID-19", a declarat cardiologul, care practică în Coachella Valley, California.

Studiul a analizat 1.612 cazuri de miocardită şi 1.613 cazuri de pericardită în Franţa în perioada 12 mai 2021 - 31 octombrie 2021, la care au participat 32 de milioane de persoane cu vârste cuprinse între 12 şi 50 de ani care au primit 46 de milioane de doze de vaccinuri cu ARNm.

Acesta este limitat prin utilizarea exclusivă a diagnosticului de la externarea din spital. Prin urmare, nu îi include pe cei care ar fi putut muri înainte de a fi spitalizaţi sau pe cei ale căror simptome nu au fost suficient de severe pentru a fi spitalizaţi.

"Au existat rapoarte (pdf) de miocardită dovedită prin autopsie după vaccinare şi dovezi bizare despre pacienţi care au fost eliberaţi şi nu au fost niciodată spitalizaţi.

Ajustarea pentru aceste subgrupuri excluse poate produce un risc chiar mai mare decât cel raportat în acest studiu. Urmărirea pacienţilor din acest studiu a fost limitată la o lună de la externare.

Cu toate acestea, un studiu anterior de RMN cardiac a constatat că aproximativ 75 la sută dintre pacienţii cu miocardită asociată cu vaccinarea pot avea anomalii RMN persistente la 3-8 luni după diagnosticul iniţial", a menţionat Verma.

Autorii studiului nu au analizat efectul vaccinării de rapel, deoarece aceasta nu este încă recomandată pentru adulţii tineri din Franţa.

În Statele Unite, însă, injecţiile de rapel sunt obligatorii pentru colegii şi universităţi, angajatori şi chiar pentru unele departamente de sănătate publică de stat, indiferent de vârstă sau de infecţia anterioară.

"Într-un preprint de urmărire a studiului lor revizuit de către colegi, privind miocardita după vaccinare, analiza a constatat un risc suplimentar continuu de miocardită după vaccinarea de rapel.

De fapt, în timp ce multe ţări s-au abţinut să recomande vaccinarea COVID la copiii foarte mici, deoarece riscurile nu justifică beneficiile, SUA este singura care o recomandă la cei mai mici dintre copii", a declarat Verma.

O lucrare de cercetare publicată la 18 mai a studiat măsurile de control al pandemiei - care au inclus obligativitatea vaccinării şi a folosirii măştilor, precum şi izolarea şi urmărirea contactelor - ale Universităţii Cornell, unde aproape toţi au fost complet vaccinaţi, şi a constatat că aceste politici "nu au fost pe măsura" variantei Omicron şi a răspândirii sale rapide.

Sindromul morţii subite a adulţilor

Recent, un nou termen a fost evidenţiat în mass-media: "Sindromul Morţii Subite la Adulţi (SADS)".

Factorii care stau la baza SADS includ miocardita nediagnosticată, afecţiuni inflamatorii şi alte afecţiuni care provoacă nereguli în sistemul electric al inimii, declanşând astfel un stop cardiac.

Datele compilate de Comitetul Olimpic Internaţional arată că între 1966 şi 2004, 1.101 decese subite au avut loc la sportivi cu vârsta sub 35 de ani, ceea ce reprezintă o rată medie anuală de 29 de decese subite în toate sporturile.

Dar între martie 2021 şi martie 2022, numai într-un singur an, cel puţin 769 de sportivi au suferit un stop cardiac, s-au prăbuşit sau au murit pe teren, în întreaga lume.

În rândul sportivilor FIFA (Federaţia Internaţională de Fotbal Asociaţie), moartea subită a crescut cu 420% în 2021. Din punct de vedere istoric, aproximativ cinci jucători de fotbal au murit în timpul jocului în fiecare an. Între ianuarie şi jumătatea lunii noiembrie 2021, au fost 21 de cazuri de moarte subită a jucătorilor de fotbal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură