USR: Rusia revine ca membru cu drepturi depline în Consiliul Europei cu sprijinul PSD

Iulian Bulai
Iulian Bulai (Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România a anunţat marţi că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat în cursul zilei de luni, o rezoluţie privind revenirea Rusiei ca membru cu drepturi depline. Printre cei care au votat pentru această revenire se numără reprezentantul PSD la APCE, deputatul Gheorghe-Dinu Socotar.

“Rusia nu mai fusese reprezentată la Consiliul Europei (CoE) după ce, în urma reacţiilor Consiliului în faţa agresiunii din Ucraina şi a anexării Crimeii, Moscova refuzase să-şi achite obligaţiile financiare. Reprezentanţii Poloniei, ai Ţărilor Baltice, ai Ucrainei şi Georgiei au votat împotriva readmiterii Rusiei. Reprezentantul USR la APCE, deputatul Iulian Bulai, a votat de asemenea contra, însă PSD nu a dorit ca România să se alieze cu celelalte ţări din Est”, se arată într-un comunicat de presă emis de USR.

Deputatul Iulian Bulai (USR) a afirmat că a încercat “să oprească tăvălugul rusesc” dar nu a reuşit şi precizează că “din delegaţia Rusiei care revine la APCE cu sprijinul PSD fac parte şi patru parlamentari suspecţi de crime de război în Ucraina“.

Uniunea Salvaţi România mai transmite că Federaţia Rusă nu poate fi primită în rândul unei organizaţii a statelor de drept, menită să apere democraţia, în condiţiile în care Rusia nu respectă niciuna dintre cele şapte rezoluţii ale CoE la adresa ei, continuă să ocupe Peninsula Crimeea, teritorii din Georgia şi să menţină starea de conflict îngheţat în regiunile Transnistria şi Nagorno Karabakh, nu se angajează să respecte libertatea de expresie şi drepturile minorităţilor, ţine în închisori deţinuţi politici şi interferează cu procesele electorale democratice din alte ţări.

“Având în vedere implicaţiile votului PSD, în favoarea Rusiei, USR atrage atenţia că o astfel de poziţie, la nivelul Consiliului Europei, afectează interesele regionale ale României şi poate avea urmări negative pentru ţara noastră pe termen lung. De asemenea, USR solicită Partidului Social-Democrat explicaţii publice privind votul dat de reprezentantul său şi asumarea riscurilor pe care le presupune pentru România”, se mai precizează în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne