USR, noi decizii după întâlnirea lui Cioloş cu Cîţu şi Kelemen Hunor

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Biroul Naţional USR a discutat toate scenariile după întâlnirea iniţiată de Dacian Cioloş cu preşedinţii PNL şi UDMR şi cu preşedintele grupului minorităţilor naţionale din Parlamentul României în vederea refacerii coaliţiei. În aşteptarea deciziilor din forurile interne ale acestor partide, BN USR a convocat Comitetul Politic al partidului duminică, 17 octombrie, de la ora 18:00, având un singur punct pe ordinea de zi:

Analiza şi aprobarea programului de guvernare şi a echipei guvernamentale

„Pentru mine, în calitate de prim-ministru desemnat de preşedintele României, lucrurile sunt clare. Vom căuta să reformăm coaliţia cu PNL şi UDMR şi pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formulă de guvernare cu preşedinţii celor două partide.

Însă, în paralel cu această încercare de negociere, am luat câteva decizii pentru că avem un calendar clar şi scurt pentru a prezenta un guvern în Parlament şi asta se va întâmpla şi dacă ajungem la un acord, şi dacă nu. În aceste condiţii, Biroul Naţional al USR a decis să continue discuţiile cu foştii parteneri, în paralel cu redactarea unui program de guvernare şi propunerea unei liste de miniştri.

Dorinţa noastră e refacerea coaliţiei, iar în cazul în care negocierile durează mai mult decât perioada formală sau eşuează e nevoie să oferim o soluţie funcţională pentru un nou guvern”, a declarat Dacian Cioloş.

Mai precizăm că, potrivit atât declaraţiilor publice ale lui Cioloş, cât şi informaţiilor ieşite pe surse, în cazul în care PNL şi UDMR nu vor achiesa la ideea unui guvern de coaliţie, USR se va prezenta în Parlament cu propria propunere de guvern minoritar şi cu program de guvernare.