USL: Nu acceptăm cererea PICCJ în cazul lui Dobre!

Victor Paul Dobre (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
11.08.2012

USL solicită CSM să se autosesizeze în cazul interceptărilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre şi Ioan Rus, care ar fi fost făcute ilegal, a precizat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, europarlamentarul PNL Ramona Mănescu, menţionând că USL nu va accepta în Parlament solicitarea Parchetului ICCJ privindu-l pe fostul ministru Dobre.

Ea a precizat că unul Ioan Rus, în calitatea de ministru de Interne, era membru al CSAT şi, potrivit prevederilor legale, ar fi trebuit informat că îi sunt interceptate convorbirile.

De asemenea, Mănescu a menţionat că parlamentarii USL nu vor accepta introducerea în dezbatere a solicitării Parchetului ICCJ în cazul fostului ministru Victor Paul Dobre şi nici nu vor vota în favoarea începerii urmăririi penale acestuia.

"USL constată că în acest moment se folosesc toate mijloacele de presiune pentru a bloca validarea de către Curtea Constituţională a referendumului care l-a demis cu un vot covârşitor al populaţiei, de 7,4 milioane de voturi, pe domnul preşedinte Traian Băsescu", a spus Ramona Mănescu.

Totodată, ea a calificat solicitarea Parchetului drept "un abuz" şi a mai susţinut că România s-ar fi întors "în anii '50 ai proceselor politice":

"Indiferent ce motivaţie au însă înregistrările, publicarea lor este însă o jalnică diversiune stalinistă pentru a şantaja şi a denigra instituţiile statului".

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut vineri Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei, Victor Paul Dobre, care, alături de secretarul de stat Ioan Căbulea, a înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care preciza că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor