USL cere procurorului general Laura Codruţa Kovesi şi CSM sancţionarea procurorului DNA, Lucian Papici

Uniunea Spcial Liberală (USL) solicită procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, precum şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să se sesizeze în legătură cu articolele apărute în presă în ultimele zile referitoare la procurorul şef de secţie de la DNA, Lucian Papici, şi să ia măsuri de sancţionare a acestuia, a declarat, luni, liderul PSD, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei conducerii USL.

"În numele USL, cerem procurorului general, doamna Kovesi, şi CSM să analizeze de urgenţă ceea ce s-a prezentat în ultimele zile în presă, şi anume atitudinea unui şef de secţie de la DNA, domnul Papici, care este foarte clar că foloseşte poziţia de procuror al DNA pentru a construi dosare penale şi pentru a influenţa, practic, în mod evident într-un scop politic, decizii care ţin strict de justiţie. Este obligaţia procurorului general şi a CSM să ia imediat aceste măsuri, să prezinte opiniei publice realitatea şi, evident, să îl sancţioneze pe acel procuror, care încălcând obligaţiile care îi revin în calitate de procuror al DNA, comite abateri de acest gen", a declarat Ponta.

El a arătat că articolele din presă referitoare la Papici afectează imaginea DNA, precum şi pe cea a Ministerului Public în ansamblu şi "vor submina şi mai mult încrederea generală în actul de justiţie, accentuând un sentiment destul de clar răspândit în opinia publică, acela că preşedintele României, care îl numeşte în funcţie nu doar pe şeful DNA, ci şi pe şeful de secţie, de fapt foloseşte uneori justiţia în interes propriu".

"Cineva făcea o paralelă că dacă domnul premier şi-a asumat responsabilitatea şi a demis-o pe şefa Secretariatului General al Guvernului, care era numită de premier, atunci şi preşedintele României, care numeşte un şef de secţie, aşa cum este domnul Papici, ar trebui să răspundă şi să acţioneze la fel", a spus liderul PSD.

Totodată, copreşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au anunţat că formaţiunile membre ale Uniunii vor organiza, miercuri dimineaţă, la Cluj, o dezbatere pe tema poziţiei USL faţă de sistemul de justiţie, statutul DNA, al ANI, MCV, reformele necesare justiţiei. Această dezbatere va fi organizată în cadrul unei reuniuni mai largi la care vor fi prezenţi aproximativ 1.000 de reprezentanţi din întreaga ţară ai PSD, PNL şi PC - conducerile celor trei formaţiuni, o parte dintre primari, candidaţi pentru alegerile locale şi parlamentare, a precizat liderul PNL, Crin Antonescu.

De asemenea, conducerea USL va fi prezentă marţi, la Bistriţa, şi la o reuniune cu activele celor trei formaţiuni din judeţul Bistriţa-Năsăud, iar joi, 1 Decembrie, de Ziua Naţională, va merge la manifestările de la Alba Iulia.

"Încercăm să transmitem tuturor românilor mesajul că USL este unită, puternică, ştie ce are de făcut şi, în ciuda tuturor celor care încearcă să răspândească îndoiala şi deruta, opţiunile noastre sunt categorice şi se vor concretiza printr-un angajament public pe care conducerile celor trei formaţiuni îl vor face la Cluj", a mai spus Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne