USL a scos din imn partea cu "Traian", la lansarea programului de guvernare

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Imnul de stat al României a fost intonat fără ultimele două versuri din strofa a doua, care includ formula "un nume de Traian", la lansarea programului de guvernare al USL.

Participanţii la eveniment s-au ridicat în picioare, pregătiţi să asculte întreg imnul, însă au fost intonate doar versurile: "Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte / În care te-adânciră barbarii de tirani!/ Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soarte/ La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani", după care au urmat: "Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume/ Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman".

Ultimele două versuri ale celei de-a doua strofe: "Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!" nu au mai fost intonate.

USL are patru direcţii strategice prioritare pentru dezvoltarea României în perioada următoare – agricultura, energia, reindustrializarea şi infrastructura, a declarat premierul Victor Ponta la lansarea programului de guvernare al Uniunii, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

În programul "România puternică", cele patru direcţii au la bază mai multe domenii cheie: educaţia, sănătatea, administraţia publică, mediul de afaceri şi politica socială. Cele patru direcţii prioritare pot fi dezvoltate într-un sistem constituţional care va pune bazele "României puternice", în care vor fi mai puţine conflicte, în care instituţiile să îşi ştie rolul şi locul în societate, şi care să definească o societate predictibilă, stabilă, a precizat Ponta.