Ursula von der Leyen către Maia Sandu: Continuă să lupţi pentru instituţii puternice şi Europa va fi alături de tine

Tatiana Chiriac
12.12.2020

alte articole

Ministrul german al apărării la Ursula von der Leyen la Conferinţa de Securitate din Munchen, 12 februarie 2016.
Ministrul german al apărării la Ursula von der Leyen la Conferinţa de Securitate din Munchen, 12 februarie 2016. (Captură Foto)
Tatiana Chiriac
12.12.2020

Preşedinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu a participat vineri la o reuniune organizată de Parlamentul European despre rolul femeilor în politică şi democratizarea statelor, ocazie cu care preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a felicitat-o din nou pentru victoria în alegerile prezidenţiale.

Totodată, Ursula von der Leyen a apreciat priorităţile stabilite de Maia Sandu în agenda sa: statul de drept şi combaterea corupţiei. „Trebuie să continui să lupţi pentru instituţii puternice şi te asigur că Europa este alături de tine.”

„Te-ai ridicat împotriva corupţiei în sistemul educaţional şi te lupţi să decuplezi sistemul justiţiei de influenţele politice şi pentru asta, poporul moldovean te-a ales pe tine ca preşedinte al său, prima femeie preşedinte din istoria R. Moldova”, a adăugat Preşedinta Comisiei Europene.

La rândul ei, Maia Sandu a menţionat că alegerea unui preşedinte femeie este un semnal că Republica Moldova renunţă treptat la prejudecăţi şi stereotipurile legate de gen alegând meritocraţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor