Adjunctul medicului şef al Marii Britanii aruncă pastila: Măştile vor trebui purtate câţiva ani de acum înainte

Chinezi aşteptând pentru un test în Wuhan, capitala provinciei chineze Hubei, 15 mai 2020
Chinezi aşteptând pentru un test în Wuhan, capitala provinciei chineze Hubei, 15 mai 2020 (Getty Images)

Adjunctul medicului şef al Marii Britanii a avertizat miercuri că, în pofida vaccinurilor COVID, măştile faciale vor trebui în continuare purtate „în anii următori”.

Profesorul Jonathan Van-Tam a spus că se aşteaptă să vadă că purtarea măştilor faciale devine la fel de obişnuită ca în China şi în Extremul Orient.

Van-Tam a avertizat că, chiar dacă apar vaccinurile, nu vor exista ocazii în care lumea „să aibă petreceri mari şi să-şi scoată măştile şi să arunce produsele de dezinfectare a mâinilor”.

Van-Tam a avertizat, de asemenea, că „vaccinul nu vă va ajuta dacă nu îl faceţi”, adăugând că „dacă vă aşteptaţi ca ceilalţi să îl facă, sperând că acest lucru vă va proteja, nu va funcţiona”.

El a adăugat că virusul „va fi probabil printre noi pentru totdeauna”.

Între timp, noile directive ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au sugerat că toată lumea ar trebui să poarte o mască pe faţă chiar şi în interior, în orice moment, precum şi în aer liber, ori de câte ori nu se poate respecta o distanţă de un metru faţă de ceilalţi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care funcţionează sub egida ONU, a emis noi recomandări despre purtarea măştilor, deşi admite că există „dovezi limitate” că ele ar avea vreun efect asupra opririi răspândirii coronavirusului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură