Uraganul Dorian. „Dansul” fulgerelor care lovesc Bahamas - imagini de la NASA

Uraganul Dorian
Uraganul Dorian (screenshot tramite video NASA)

Uraganul Dorian a fost filmat de Staţia Spaţială Internaţională când lovea cu forţă Bahamas. Camerele de filmat din exteriorul laboratorului orbital au capturat furtuna de la o înălţime de 400 de kilometri în timp ce vântul izbea insulele cu o viteză de până la 350 de kilometri pe oră, cele mai puternice care au lovit vreodată Bahamas-ul de nord-vest.

Impresionează zecile de „flash-uri” albastre, fulgere care se descărcau în jurul a ceea din spaţiu pare un uriaş vârtej alb în mişcare.

National Hurricane Center (NHC) din Statele Unite a declarat că furtuna produce pagube catastrofale insulelor Abacos şi insulei Grand Bahama. În prezent, uraganul de categoria 5 se deplasează spre vest cu o viteză de 11 kilometri pe oră, ameninţând coastele din Florida.

Experţii avertizează însă că direcţia furtunii s-ar putea schimba. Între timp, sateliţii Suomi NPP de la NASA şi GOES-East de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), la solicitarea centrului NHC, au fotografiat ochiul uraganului de 43 de kilometri lăţime în timp ce se afla deasupra insulelor Abacos.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură