UPDATE: Primarul Piteştiului adus la DNA pentru audieri

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

UPDATE: Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost adus la sediul central al DNA din Bucureşti, pentru fi audiat de procurori într-un dosar de corupţie. Pendiuc a fost adus cu o maşină a Poliţiei, însoţit de trupe de mascaţi, relateaza Realitatea.net.

Edilul piteştean este supectat de săvârşirea unor fapte de corupţie, respectiv abuz în serviciu şi luare de mită, în legătură cu iniţierea unui proiect de modernizare a serviciului public de transport local de călători în municipiul Piteşti, au declarat surse judiciare pentru Agerpres. Mita în acest caz s-ar ridica la 1 milion de euro.

* * *

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, joi, 18 percheziţii în Bucureşti şi Argeş. Potrivit unor surse judiciare cercetările vizează Primăria şi pe primarul PSD al Piteştiului, Tudor Pendiuc (PSD), relatează Hotnews.

Totodată, au loc percheziţii şi la mai mulţi oameni de afaceri, într-un dosar ce vizează fapte de corupţie privind acordarea unor contracte de achiziţii publice. Conform unor surse citate de Agerpres, DNA desfăşoară percheziţii şi la sediul Primăriei din Piteşti, respectiv la cabinetul primarului şi la cel al viceprimarului Cornel Constantin Ionică.

Unul din contractele vizate de DNA ar avea legătură cu achiziţiile făcute de Regia de Transport Public Piteşti, privind cumpărarea mai multor autobuze, potrivit Mediafax.

Prejudiciul estimat de procurori în această cauză ar fi de aproximativ un milion de euro.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne