Universitatea Cluj a învins vicecampioana FCSB cu 2-1, în Superligă! Eugen Neagoe supărat pe antrenorul oaspeţilor

Gruparea din Gruia a oprit avântul vicecampioanei FCSB în campionat. După patru succese consecutive roş-albaştrii s-au înclinat, în deplasare, cu scorul de 2-1 (2-0).
Universitatea Cluj - FCSB 2-1 (2-0),  în etapa a 16-a a Superligii de   fotbal.
Universitatea Cluj - FCSB 2-1 (2-0),  în etapa a 16-a a Superligii de fotbal. (FCSB/facebook)

Universitatea Cluj şi-a îndeplinit cu brio planul de joc, luni, pe Cluj -Arena, în etapa a 16-a a Superligii de fotbal.

Jucătorii pregătiţi de Eugen Neagoe au învins formaţia din Ghencea, FCSB cu scorul de 2-1 (2-0), dar rezultatul putea să arate mult mai urât pentru cei din urmă. Nicolae Dică supărat, a părăsit la final de meci partida fără să-l salute pe antrenorul gazdelor.

"Este frumos ca antrenorii să se respecte. După joc, chiar dacă pierzi, trebuie să dai mâna cu adversarul. Eu şi când am pierdut cu CFR am mers şi am dat mâna cu Dan Petrescu, puteţi să-l întrebaţi şi pe el. Aşa este fotbalul. La fel la Farul, am pierdut, 0-2, dar am mers şi am dat mâna cu Gheorghe Hagi.

În această seară, antrenorul FCSB-ului a plecat de pe bancă fără să salute. OK, înţeleg, suntem supăraţi, dar înainte să fim antrenori cred că ar trebui să fim oameni. Colegii mei au tot respectul meu.." a declarat la final de meci Eugen Neagoe.

Universitatea a punctat de două ori în prima parte a întâlnirii prin senegalezul Mamadou Thiam (32) şi Ioan Filip (40). Clujenii au avut şi o bară prin Thiam (45+1), iar Lorand Fulop a ratat de două ori singur cu portarul (90+4).

FCSB s-a făcut simţită în teren abia după eliminarea mijlocaşului brazilian Romario Pires (57), dar goalkeeper-ul gazdelor Andrei Gorcea s-a aflat la post. S-au evidenţitat Compagno (62), Valentin Miculescu (71, 77) şi Octavian Popescu (89), unicul gol al oaspeţilor purtând semnătura lui Andrei Cordea (86).

"Am făcut un joc aproape de perfecţiune până la eliminare. Apoi a trebuit să ne apărăm cu toţii. Pe final am băgat şi al treilea fundaş central, deşi nu sunt obişnuit şi nu-mi place să fac lucrul ăsta. Nu sunt un antrenor defensiv, îmi doresc în primul rând să am o echipă foarte disciplinată. FCSB nu şi-a creat nicio ocazie, noi mai puteam marca încă 5 goluri.

Băieţii au făcut un joc formidabil, sunt mândru de ei. Şi de suporteri, acest oraş şi acest club merită ca U Cluj să devină o echipă puternică. Vă promit că vom arăta din ce în ce mai bine.

De când am venit, U Cluj a arătat foarte bine. Fără doar şi poate trebuia să avem peste 20 de puncte, dar au fost problemele de arbitraj care ne-au tras în jos. Trebuie să ne mulţumim cu ce avem şi să ne pregătim pentru meciul cu CSU Craiova.

Aş vrea să felicit arbitrajul, a fost impecabil. Când se vrea, se poate." a concluzionat Eugen Neagoe.

Antrenorul vicecampioanei Nicolae Dică s-a arătat extrem de supăratpe jucătorii săi.

"Am făcut o partidă foarte slabă. În repriza a doua am avut om în plus şi nu am reuşit să punem mai multă presiune pe U Cluj. Facem nişte greşeli… Nu mi-a fost dat să văd nici la Liga 3. S-au întâmplat foarte multe greşeli individuale de când am venit aici, este de neînţeles.

Nu ne-am prezentat cum trebuie. Nu putem să anticipăm o minge de 70 de metri, dăm în corner, dăm cu tibia… Sunt jucători de 27-30 de ani. Să îi învăţ să facă o preluare sau să dea cu latul?

Ce blocaj mental, când noi veneam după patru victorii în campionat şi un meci în Europa? Trebuia ca jucătorii să aibă plăcerea de a juca, asta le cer." a opinat la rândul său Nicolae Dică.

În tur, scorul a fost egal, 1-1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport