Uniunea Europeană impune condiţii pentru suplimentarea ajutorului acordat Ucrainei

Un înalt oficial al UE pentru servicii financiare a declarat că Ucraina trebuie să facă mai mult în lupta anticorupţie şi să adopte reforme agrare şi privind pensiile pentru a putea primi un ajutor financiar suplimentar din partea Bruxelles-ului.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis (Emmanuel Dunand/AFP/Getty Images)

Valdis Dombrovskis, comisarul UE pentru servicii financiare, a declarat alături de ministrul ucrainean al Finanţelor că Ucraina trebuie să creeze un registru pentru credite, să asigure continuarea privatizărilor şi să ridice restricţiile comerciale cu Uniunea Europeană.

Blocul european a condiţionat ultima plată dintr-un pachet de ajutoare financiare în valoare de 600 milioane de euro de adoptarea acestor reforme.

UE a impus un termen limită strict pentru adoptarea reformelor, în condiţiile în care în ianuarie 2018 ar trebui efectuată acea plată.

Dombrovskis a declarat că Bruxelles-ul doreşte ca până la sfârşitul lunii octombrie să primească planuri concrete privind modul în care vor fi implementate reformele.

Începând cu 2014, Uniunea Europeană a oferit Ucrainei o asistenţă financiară în valoare de 2,8 miliarde de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe