UNHCR: Anual, în Moldova numărul refugiaţilor este în creştere

Imagini din Chişinău,Republica Moldova (Epoch Times România)
Tatiana Chiriac
20.06.2013

Anual, în Moldova numărul refugiaţilor este în creştere. Aceste date au fost prezentate de către Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (ICNUR) în Moldova. Datele au făst făcute publice, joi, de Ziua Mondială a Refugiatului. Potrivit datelor prezentate de ICNUR în Moldova, în 2011 în Moldova au fost înregistrate 72 de persoane care au solicitat azil, iar în 2012 numărul acestora a crescut până la 177.

Responsabilul pe probleme administrative şi programe ale reprezentanţei ICNUR în Moldova, Dumitru Lipcanu a comunicat că "de la începutul anului au fost înregistraţi 207 de refugiaţi şi 66 de solicitanţi de azil".

Potrivit lui, "cei mai mulţi refugiaţi vin din Siria, Armenia, Afganistan, iar situaţia este determinată de conflictele militare ce au loc în aceste state". "Mulţi străini caută azil anume în Moldova pentru că aici este pace, totodată, unii dintre ei şi-au făcut anterior studiile aici", a spus Lipcanu.

El a remarcat că "unii refugiaţi, după ce se află opt ani pe teritoriul ţării, depun pachetul de acte necesare pentru cetăţenie şi susţin examenele care se impun".

Potrivit datelor prezentate de participanţii la acţiune "campania informaţională cu privire la situaţia refugiaţilor din Moldova se desfăşoară de câţiva ani. Toţi doritorii pot veni, pe 20 iunie în centrul capitalei, unde sunt expuse fotografii ce prezintă modul de viaţă al persoanelor care fug de urgia războiului din ţările de origine".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor