Ungureanu şi-a prezentat mandatul de 78 de zile în 40 de minute: Nu m-am simţit un sacrificat

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu. (www.gov.ro)
Epoch Times România
03.05.2012

Premierul demis Mihai-Răzvan Ungureanu a susţinut miercuri că niciodată nu s-a simţit sacrificat în mandatul său de premier, "cum unii ar fi îndreptăţiţi să creadă".

Ungureanu a prezentat miercuri bilanţul mandatului de 78 de zile al Guvernului, într-un discurs de aproximativ 40 de minute, în timpul căruia a avut alături de el 11 dintre cei 16 colegi din Cabinet.

"Nu am nici pe departe regrete, a fost o experienţă extraordinară şi în acelaşi timp foarte onorantă. A fost o experienţă pe care o retrăiesc în memorie oră cu oră şi zi cu zi, chiar dacă aceasta a însemnat generozitatea absolută cu propriul timp. Însă, avându-i alături pe colegii care astăzi sunt împreună cu mine şi cu dumneavoastră, nu m-am simţit niciodată singur, nu m-am simţit un sacrificat, cum unii ar fi îndreptăţiţi să creadă, dimpotrivă, acest guvern a câştigat", a spus Ungureanu.

El a recunoscut însă că mandatul său a fost unul dificil şi le-a mulţumit pentru susţinere PDL, UDMR, UNPR şi Grupului minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară.

"Au fost 78 de zile dificile şi sunt convins că rezultatele acestor eforturi se vor vedea. (...) Revin cu o notă de gratitudine faţă de partidele care au susţinut acest guvern. În ciuda a ceea ce se poate crede, şi PDL, şi UDMR, şi UNPR şi Grupul minorităţilor au susţinut acest guvern. Şi acest guvern, două luni de zile, cât a fost lăsat să trăiască şi să muncească, a reuşit să facă mai mult decât alte guverne în ani de zile", a afirmat premierul demis.

De la conferinţa sa de presă au lipsit vicepremierul Marko Bela, ministrul Mediului şi Pădurilor, Attila Korodi, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu.

Întrebat despre absenţa acestora, Ungureanu a răspuns: "Trebuie să-i întrebaţi pe dumnealor. Fiecare are un motiv pentru absenţă".

În context, el şi-a exprimat aprecierea faţă de miniştrii săi.

"Sunt onorat că am putut conduce un executiv făcut din oameni bine pregătiţi, mulţi cu studii în străinătate, buni profesionişti, buni administratori, mulţi oameni tineri. (...) Nu cred că au dezamăgit, cum tot aşa încă mai au ceva de spus, nu cred că au terminat de spus ceea ce au de spus", a susţinut Mihai-Răzvan Ungureanu.

Totodată, el a subliniat că va avea o atitudine critică faţă de guvernele următoare, în condiţiile în care de la Executivul său au existat aşteptări să rezolve ceea ce nu s-a putut realiza în ultimii 22 de ani.

"Cred în onestitatea celor care, susţinând acest guvern, s-au aşteptat ca el în două luni să poată rezolva ceea ce nu au rezolvat executive ale României în 22 de ani. Şi atunci, în clipa în care am să plec din postul de prim-ministru, am să spun acelaşi lucru: aştept în fiecare zi a viitoarelor executive să fie răzbunaţi cei 22 de ani pe seama cărora am ajuns să nu fim astăzi mulţumiţi de ţara în care suntem. Daţi-mi voie, de acum înainte, să fiu, la rândul meu, critic", a afirmat Ungureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor