Ungureanu: Propunerile USL de modificare a Constituţiei duc la practica antilegală şi anticonstituţională a Uniunii

Traian Ungureanu
Traian Ungureanu (Epoch Times România)

Toate propunerile USL de modificare a Constituţiei "duc în aceeaşi direcţie, în practica antilegală şi anticonstituţională a USL", a apreciat purtătorul de cuvânt al ARD, Traian Ungureanu.

"E vorba de o nouă dovadă, de concretizare a pericolului european pe care USL îl reprezintă pentru România şi pentru prezenţa României în UE. USL vrea să introducă o prevedere prin care votul a doua treimi din parlamentari poate bloca, poate anula o decizie a CC. Nu există o asemenea prevedere în niciun alt stat al UE", a precizat Traian Ungureanu.

Majoritatea parlamentară ar fi putut bloca prin votul a doua treimi decizia de miercuri a Curţii Constituţionale privind situaţia de incompatibilitate a senatorului Mircea Diaconu, dacă ar fi existat o prevedere legală în acest sens.

"Dacă am fi avut prevederea pe care încearcă s-o introducă USL, dacă am fi avut-o ieri, parlamentarii votau cu două treimi împotriva Curţii Constituţionale şi domnul Diaconu nu avea niciun fel de problemă. Ăsta este motivul pentru care USL vrea să schimbe regulile şi să facă din majoritatea parlamentară o instanţă imbatabilă, ca să-şi apere oamenii", a declarat Traian Ungureanu.

Reprezentanţii USL au anunţat că vor să modifice Constituţia până în iunie 2013 şi să reglementeze atribuţiile preşedintelui şi posibilitatea schimbării în Parlament a deciziilor Curţii Constituţionale, iar în 2014 să organizeze alegeri regionale pentru regiuni de dezvoltare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne