Ungaria începe construirea unui gard “anti-imigraţie” la graniţa sa cu Serbia


Premierul ungar, Viktor Orban.
Premierul ungar, Viktor Orban. (Captură Foto)

Ungaria a început să construiască un gard la graniţa sa sudică cu Serbia pentru a bloca valul fără precedent de imigranţi, a declarat luni guvernul ungar, conform AP.

Personalul militar a început luni dimineaţa să lucreze la o “secţiune model” de 150 metri lungime, la periferia oraşului Morahalom, conform unei declaraţii comune din partea ministerelor de interne şi al apărării.

“O medie zilnică de 1.000 de persoane trec ilegal frontiera în Ungaria, aşadar imigraţia ilegală a devenit o problemă severă iar controlarea ei o sarcină importantă”, au susţinut cele două ministere.

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a declarat că, pentru început, gardul înalt de 4 metri va fi construit în aproximativ 10 zone considerate a fi extrem de expuse la “presiunea imigraţiei”. Gardul va fi construit de-a lungul graniţei de 175 km dintre Ungaria şi Serbia.

Aproximativ 80.000 de imigranţi şi refugiaţi au ajuns în Ungaria până acum în acest an. Aproape 80% dintre ei provin din ţări zguduite de război precum Siria, Irak şi Afganistan.

Majoritatea lor cer azil dar în scurt timp se îndreaptă către alte ţări UE mai bogate, precum Germania şi Suedia, înainte ca cererile lor să fie rezolvate.

Guvernul premierului Viktor Orban s-a opus puternic imigrării din afara Europei. Agenţia ONU pentru refugiaţi şi alte grupuri au criticat guvernul pentru campania sa împotriva imigraţiei şi pentru un chestionar pe care l-a trimis alegătorilor în care se face o legătură între imigrare şi terorism.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe