"Unde sunteţi? De ce aţi plecat?" - Moment jenant pentru Marcel Pavel la concertul organizat de partidul oligarhului Ilan Şor

Marcel Pavel, la Orhei (Captură Video)
Maria Maevschi
23.05.2023

Dacă, până acum, oligarhul fugar Ilan Şor organiza concerte pentru susţinătorii săi cu interpreţi din Federaţia Rusă, mai nou, a trecut Prutul. În contextul în care artiştii de la Moscova au interdicţie de a intra în Republica Moldova, pentru că susţin agresiunea Rusiei din Ucraina, Ilan Şor a găsit soluţia, invitându-l la Orhei pe interpretul din România Marcel Pavel.

Potrivit imaginilor video apărute pe reţelele de socializare, Marcel Pavel a susţinut un recital muzical la protestul organizat la Orhei de către Partidul Şor, doar că nu prea a avut pentru cine. Făcând abstracţie de lipsa publicului, interpretul român a îndemnat oamenii să iasă la dans şi chiar să bată din palme şi să se simtă bine.

„Bine v-am găsit. Bună ziua. Unde sunteţi? De ce aţi plecat? Vă mulţumim foarte mult. Probabil s-a vorbit foarte mult şi de aceea”, a declarat interpretul român după ce a urmat pe scenă şi a realizat că nu prea are pentru cine cânta.

Organizatorii protestelor Şor pretind că, la Orhei, Bălţi şi Comrat ar fi participat zeci de mii de oameni, echipaţi cu drapelele Republicii Moldova şi cu pancarte, cerând „organizarea unui referendum privind vectorul extern al Republicii Moldova”.

„Europa sprijină dezmăţul din Moldova. Astăzi, Moldova este un stat capturat – nu avem justiţie, libertate de exprimare şi democraţie. De aceea, ne-am adunat astăzi pentru a cere referendum. Oamenii trebuie să decidă asta”, a declarat oligarhul fugar Ilan Şor prin intermediul unui ecran amplasat în faţa protestatarilor şi susţinătorilor săi, aşa cum o face din vara anului 2019, când a fugit de justiţia din Republica Moldova, care l-a condamnat definitiv în dosarul „Furtul Miliardului”.

Protestele organizate de Partidul Şor duminică în oraşele Orhei, Bălţi şi Comrat (Găgăuzia) cu câteva zeci de oameni, au fost o alternativă a Adunării Naţionale „Moldova Europeană”, organizată la iniţiativa preşedintei Maia Sandu, şi care a adunat peste 80 mii de moldoveni în Piaţa Marii Adunări Naţionale, precum şi în diasporă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor