Una din victimele în procesul lui Becali şi-a schimbat declaraţia într-un mod surprinzător

Gigi Becali (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
16.10.2012

Una dintre victimele din dosarul în care George Becali este judecat pentru sechestrare de persoane şi-a schimbat declaraţia pentru a nu-l învinovăţi pe agresorul său.

"Eu am dorit să intru în portbagaj. A fost ideea mea şi asta ca să nu murdăresc maşina", a spus victima care anterior afirmase că a fost băgată cu forţa în portbagaj.

Noua declaraţie a fost prezentată la reluarea dezbaterilor în dosarul care e judecat la instanţa supremă, după ce Becali şi bodyguarzii săi au fost achitaţi. Judecătorii au ascultat luni noile declaraţii ale părţilor vătămate din acest caz, Stan Constantin David şi Tinel Niculae.

Ei au spus că şi-au schimbat declaraţiile pentru că s-ar fi făcut presiuni asupra lor în timpul cercetărilor de la Poliţie şi Parchet sau că presupusele înţelegeri avute cu procurorii nu au mai avut o finalitate în cazul lor. Tinel Niculae le-a spus judecătorilor că el a cerut să fie lăsat să meargă în portbagajul maşinii de teren, pentru a nu păta cu sânge banchetele autoturismului.

"Practic, doar m-a zgâriat puţin la picior, acolo. Popa Marcel m-a întrebat dacă am curaj să merg la Gigi (Becali - n.r.) să zic că nu am furat maşina şi eu am fost de acord. (...) Deoarece eram lovit în zona capului şi îmi curgea sânge, pentru a nu murdări maşina în care urma sa mă sui să merg la Becali, am dorit să intru în portbagaj. A fost ideea mea şi asta ca să nu murdăresc maşina cu care urma sa mergem", a declarat Niculae.

Becali a fost achitat, pe 19 octombrie 2011, după ce a fost acuzat că le-a ordonat gărzilor sale să îi prindă pe cei care i-au furat un Mercedes. Hoţii au fost duşi apoi la sediul Partidului Noua Generaţie (PNG), pe care Becali în conducea, şi unde au fost sechestraţi câteva ore şi agresaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor