Un tribunal din Rusia îl condamnă pe purtătorul de cuvânt al Meta la şase ani de închisoare în contumacie

(Getty Images)
Redacţia
23.04.2024

Un tribunal militar din Moscova l-a condamnat luni pe purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, Andy Stone, la şase ani de închisoare pentru "apărarea publică a terorismului", verdict pronunţat în contumacie, a relatat agenţia de presă RIA, potrivit Reuters.

Meta însăşi este desemnată drept organizaţie extremistă în Rusia, iar platformele sale de socializare Facebook şi Instagram au fost interzise în ţară încă din 2022, când Rusia a invadat Ucraina.

Meta nu a răspuns încă la o solicitare de comentarii. Stone, directorul de comunicare al Meta, nu a putut fi contactat încă.

Interfax a citat avocatul inculpatului, Valentina Filippenkova, care a declarat că sentinţa va fi atacată cu apel.

"Am cerut achitarea", a declarat aceasta, potrivit sursei citate.

Ministerul rus de Interne a deschis o anchetă penală asupra lui Stone la sfârşitul anului trecut, fără a dezvălui acuzaţii specifice.

Potrivit RIA, anchetatorii de stat au argumentat că Stone a publicat comentarii online care apărau "acţiuni agresive, ostile şi violente" faţă de soldaţii ruşi implicaţi în ceea ce Moscova numeşte "operaţiunea sa militară specială" în Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor