Un şofer de taxi din Bangkok a returnat 8,2 kilograme de bijuterii din aur

Bangkok - Un şofer de taxi din Bangkok a returnat proprietarului bijuterii din aur în valoare de peste 13 milioane de baht (321.670 Euro), la patru zile după ce au fost lăsate în taxiul lui.
Zone turistice în capitala Taliandei, Bangkok. Un şofer de taxi, Saksri Ketseekeow, a primit 16 mii de USD drept răsplată pentru că a returnat o mare cantinate de aur proprietarului său (Pornchai Kittwongsakul / AFP / Getty Images)
Madison Lee
19.03.2012

Bangkok - Un şofer de taxi din Bangkok a returnat proprietarului bijuterii din aur în valoare de peste 13 milioane de baht (321.670 Euro), la patru zile după ce au fost lăsate în taxiul lui.

Vineri, Saksri Ketseekeow, un şofer în vârstă de 56 de ani a returnat un colier de aur de 8,2 kg lui Ekkarat Kanokwannakorn, la o secţie de poliţie din Bangkok, potrivit ziarului local Kom Chad Luek.

Când Ekkarat, proprietarul unui magazin de bijuterii de aur din faimosul district Yaowarat din Bangkok a ieşit marţi din taxi, a uitat o pungă ce conţinea obiectul de valoare. După ce şi-a dat seama de greşeală, Ekkarat a depus imediat un raport la poliţie şi a oferit o recompensă de 500,000 de baht.

Saksri a declarat pentru ziar că după ce a descoperit punga uitată în taxiul lui, a condus în jurul zonei în care l-a lăsat pe Ekkarat în încercarea de a-l găsi din nou, dar fără succes.

O rudă a lui Saksri a auzit despre aurul pierdut într-un raport de ştiri şi l-a informat pe şoferul de taxi. Saksri a contactat autorităţile, care au întreprins acţiunile de returnare a aurului.

Pentru a-şi arăta recunoştinţa, Ekkarat i-a dat lui Saksri un colier de aur de 121 de grame în valoare de aproximativ 200.000 de baht (5.000 Euro) şi i-a promis încă 300.000 de baht (7.500 Euro) în numerar ulterior.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor