Un şofer de 90 de ani a oprit pe o şosea din Capitală. Nu-şi mai amintea drumul spre casă

Sofer de 90 de ani a uitat drumul spre casa
Sofer de 90 de ani a uitat drumul spre casa (Politia Locala)

Un şofer de 90 de ani din Capitală a oprit pe o şosea şi a refuzat să mai plece de pe loc pe motiv că nu-şi mai aminteşte drumul spre casă. Poliţiştii locali l-au ajutat să ajungă în siguranţă la domiciliu, în sectorul 5.

„Joi seara, în timp ce fluidizau traficul în zona Piaţa Sudului, poliţiştii locali s-au confruntat cu o situaţie mai puţin obişnuită: un conducător auto a oprit autoturismul pe Şos. Olteniţei şi nu a mai vrut să-şi continue deplasarea. În vârstă de 90 de ani, D.C. a solicitat sprijin agenţilor Poliţiei Locale Bucureşti, rugându-i să-l conducă acasă întrucât are probleme cu memoria şi nu-şi mai aminteşte drumul”, transmite pe Facebook Poliţia Locală Bucureşti.

„După identificare, poliţiştii locali l-au însoţit pe bărbat, în siguranţă, până la domiciliul său, din sectorul 5 al Capitalei. De asemenea, s-au efectuat demersuri pentru reevaluarea medicală privind dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice”, se arată în postare.

Întrebat ulterior la Digi24, până la ce vârstă poţi conduce un autoturism astfel încât să nu pui în pericol nici viaţa ta, nici pe a altor participanţi la trafic, fostul pilot de raliu Titi Aur, expert în conducere defensivă, a spus la Digi24 că vârsta e mai puţin importantă, dar că examenele medicale ar trebui făcute mai temeinic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne