Un singur dosar pentru Colectiv, Piedone şi patronii clubului vor fi judecaţi împreună

Tribunalul Bucureşti a decis luni reunirea celor două dosare Colectiv. Urmează ca patronii clubului şi fostul primar Cristian Popescu-Piedone să fie judecaţi împreună.
Comemorare Colectiv, 30 ianuarie 2016
Comemorare Colectiv, 30 ianuarie 2016 (Epoch Times România)

Solicitarea a venit din partea procurorilor de la Parchetul General. În dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 4 în care sunt judecaţi patronii Clubului Colectiv nu există nicio instituţie înscrisă ca parte responsabilă civilmente, ceea ce făcea imposibilă acoperirea despăgubirilor cerute de victime doar din bunurile inculpaţilor, potrivit Agerpres.

În dosarul lui Piedone, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, parte responsabilă civilmente este Primăria Sectorului 4, singurul care s-a opus acestui demers fiind fostul primar.

Patronii clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost trimişi în judecată de Parchetul General pe data de 28 aprilie 2016 sub acuzaţiile de ucidere din culpă, vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Cristian Popescu-Piedone a fost trimis în judecată de DNA pe 6 mai 2016, fiind acuzat de săvârşirea a doua infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale sectorului 4 al municipiului Bucureşti.

În urma conexării, dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti. Instanţa a stabilit următorul termen pentru data de 23 iunie.

Reamintim că în octombrie 2016 un număr de 248 de persoane se constituiau părţi civile în cauză, şi au formulat pretenţii civile ce se ridică la sumele de 212.474.000 euro şi 51.240.315,8 lei.